Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | România, măturată de viituri

Ciclonul puternic care a lovit intreaga tara are efecte devastatoare. In ultimele 24 de ore, viiturile au distrus mai multe sosele de legatura si au inundat pana la refuz curti si locuinte. In judetul Buzau, mii de oameni au ramas izolati dupa ce un drum judetean s-a prabusit in apele involburate ale raului.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Viitura puternica de pe raul Slanic a lasat peste 4000 de suflete, rupte de lume. Drumul judetean care leaga Buzaul de comuna Lopatari a fost rupt de apele involburate, de parca asfaltul ar fi fost de hartie. Nici podetele n-au mai ramas intregi.

Acest barbat a incercat sa treaca raul, dar podul a fost complet distrus. De pe margine, ceilalti oameni priveau descumpaniti dezastrul.

Imediat dupa surparea drumurilor in zona, autoritatile au inceput sa ia masuri. Au adus utilaje si incearca acum sa construiasca o cale catre cei izolati.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Si orasul Nehoiu a fost maturat de viitura. Raul Buzau s-a revarsat pe sosele, a rupt santuri si a inundat mai multe localitati din zona. In locuinte si in curti, apa era pana la genunchi.

La cativa kilometri departare, apele au luat pe sus si stupii unor localnici.

Tot in aceeasi zona, viiturile au umplut curtile oamenilor de bolovani si gunoaie. Ulitele din sate s-au umplut de noroaie, iar in zona doar utilajele mai pot intra fara sa se impotmoleasca.


Doar lacrimi au lasat in urma apele.

Ploile torentiale au prapadit totul in cale si in judetul Timis. Pe drumurile din localitati, apa le-a ajuns oamenilor pana la genunchi, iar masinile si gospodariile oamenilor au fost inecate in suvoaie.(

Furtunile care au distrus sute de localitati din intreaga tara sunt cauzate de un ciclon puternic, ce se afla deasupra Romaniei de doua saptamani. Potrivit meteorologilor, ploile torentiale, grindina si vijeliile vor persista si in zilele urmatoare.

FLORINELA GEORGESCU, director AN: De dat asta, este un ciclon de altitudine. Mai afcetata caum este partea de vest a tarii, dar instabilitatea nu lipseste nicaieri in alta parte deasupra tarii. 02:42

Avertismentul specialistilor vizeaza in special raurile. In vigoare este un cod portocaliu pe Prut, in zona judetului Botosani, unde ar putea avea loc alte viituri puternice. Totodata, in vestul, centrul si nord-estul tarii sunt 25 de judete sub cod galben de ploi, vijelii si grindina.

Avertizarea este valabila pana in noaptea aceasta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI