Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | România pare nepregătită în fața epidemiei de coronavirus. Ce măsuri iau autoritățile

Avem peste 3500 de locuri de carantină în centrele din toată țara, stocuri de mâncare, dar tot vulnerabili suntem, parcă, în fața acestui virus, deocamdată fară leac. De vină sunt autoritățile, care par nepregătite să țină piept acestei epidemii ce face ravagii aproape de România. Stângăcia și-au dovedit-o încă de azi noapte echipele de intervenție, care n-au știut cum să gestioneze apelul disperat al unei femei suspecte de coronavirus.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O femeie în vârstă de 52 de ani, venita din zona contaminată Lombardia, a sunat aseara la 112, cum a coborat din microbuz, in staţia unui supermarket de la marginea oraşului Buzău. Alti doi pasageri care au calatorit cu ea, au cerut ajutorul medicilor, spre disperarea trecatorilor.

Alt domn a simtit ca trebuie sa isi alerteze toti cunoscutii, printr-o transimisiune pe internet.

Sarmana femeie a stat si a asteptat cu zecile de minute, speriata fiind de zecile de politisiti care se perindau la metri buni de ea. Urmariti imagini incredibile cum femeia este poftita sa ia loc in capsula. Ca tabloul sa fie romanesc, priviti cum ambulantierii nici macar nu stiu ce trebuie sa faca cu sarmana femeie suspecta de coronavirus.

Galateanca a fost transferata la spitalul de boli infectioase, iar mai apoi plasata in centrul de carantina de la Arbanasi, unde s-a aflat ca nu are coronavirus. Localnicii au facut de paza noaptea trecuta cu spaima ca femeia este la doi pasi de ei.

Noaptea trecuta a fost una de panica si in vami. Mai muti liceenii şi cadrele didactice intoarse din regiunea italiană Veneto, au fost consultaţi, la sosirea în Alba, de către specialişti.Elevii

au plecat apoi fiecare spre casă, urmând să fie monitorizaţi în următoarele două săptămâni, prin întrebări adresate telefonic, cu privire la starea lor de sănătate. Adica se merge pe incredere.

Autoritoritățile române iau măsuri speciale de prevenție și control atât la granița de vest a României, cât și în aeroporturi. Asta suntem anuntati, dar in realitate...totul se bazeaza pe acest formular. Pasagerii veniti din focarul Italian, Vor fi întrebați cât timp au stat în zonele respective, dar și cât timp vor rămâne în România.

Totodată, trebuie să menționeze dacă, în timpul în care au fost acolo, au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Adica totul se bazeaza inca o data pe incrdere.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Coronavirus România. Președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT

România pare nepregătită în fața epidemiei de coronavirus

Ministerul Transporturilor a stabilit asigurarea unor culoare speciale de debarcare în incinta aeroporturilor, dar nimeni nu prea le-a vazut, ne spune jurnalistul Dan Bucura, pasager intr-un avion care a aterizat de la Bergamo.

Dan Bucura: Nu a existat deloc aceasta carantina. Dacă faptul ca un politist te roaga sa completezi un formular, dupa care te lasa sa pleci linistit, se poate numi carantina, atunci asa sa fie. Autoritatile din Romania au mintit cu nerusinare cu privire la carantina de pe aeroport.

Aseara la Craiova, pasagerii unei curse de Bergamo, au fost asteptati cu mascatii pe pista. Autospeciale Smurd, ambulante, zeci de jandarmi, politisti si epidemiologi au fost intr-o mobilizare fara precedent.

Toate persoanele aflate la bord au fost nevoite sa treaca printr-un filtru. Si duse au fost, cu speranta ca 14 zile vor sta acasa in carantina. Medici recunosc ca i-au crezut pe cuvant pe calatori si ca nu au alte mijloace de prevenitie.

Ministrul sanatatii nu a iesit public in ultimele zile sa ne spuna ce putem face sa ne protejam de coronavirus.

Si in timp ce ministrul Sanatatii era la parlament, la Targu Jiu o studentă, recent întoarsă din Lombardia, a ajuns la spitalul după ce i s-a făcut rău. Studenta s-a întors sâmbătă din Nordul Italiei și, astăzi, la cursuri a leșinat. Conducerea universității a evacuat clădirea, iar cursurile au fost suspendate.

Riscul cu adevarat nu este neaparat in aeroporturi, ci in vami, unde intra si ies in fiecare zi zeci de mii, de masini si autocare spre sau dinspre Italia. Imaginati-va ca in Borsa, Maramures, primarul astepata peste 2000 de romani, care se vor intoarce acasa, si isi vor parasi locul de munca din Italia. Pentru ei au fost stabilite 6 locatii speciale de carantina.

Si in Capitala, la Matei Bals, medicii sunt in alerta.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Iasi, Bihor, Alba, Timis, Buzau oriunde ai privi pe aceasta harta, cineva este in carantina din pricina Coronavirus. Un bebeluş de 6 luni şi mama lui sunt suspecţi de coronavirus şi au fost izolaţi la spitalul din Alba Iulia. Femeia a venit în România de două săptămâni, din zona Veneto, una dintre cele mai afectate de coronavirus în Italia, şi a mers la spital cu simptome de febră severă.

Citeste si: Interviu exclusiv marca stirilekanald.ro! Ce spune o româncă din mijlocul epidemiei italiene de coronavirus! ”Italienii au realizat gravitatea situației”

Sa ne linistim, ne anunta premierul, pentru ca autoritatile sunt intr-o mobilizare continua.

Dar specialistii par totusi ingrijorati, astazi la ministerul Sanatatii au fost sedinte peste sedinte. Dar public nu se face nicio declaratie. La Ministerul de Interne se va stabili ce pasi sunt de urmat pentru ca virusul sa nu fie adus din Italia, tara unde trăiesc un milion de romani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI