O lume intreaga se roaga neincetat pentru reinvierea Catedralei Notre Dame si se implica pentru refacerea acestui monument al umanitatii si al crestinatatii!

In Franta, doar familia Arnault, cea care detine marca Louis Vuitton, a donat 200 de milioane de euro prin grupul sau de firme.

Citeste si: Acest copil a fost abandonat la naștere pentru că „era prea urât”. Ce s-a ales de el

Alte 200 de milioane de euro au venit de la Familia Bettencourt-Meyers, actionar principal al companiei L'Oréal.

Sotul actritei Salma Hayek, miliardarul francez Francois-Henri Pinault, care detine, printre altele, brandurile de lux Gucci si Yves Saint Laurent, s-a oferit sa doneze 100 de milioane de euro pentru reconstructia catedralei Notre Dame.

De asemenea, gigantul petrolier Total a anuntat deblocarea a 100 de milioane de euro. Bani sunt alocati si din Romania! Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a donat 10 la suta din salariul sau pe 3 luni, iar, de la Cluj,

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Pelerinaj inainte de Paste la Sibiu. Credinciosii se roaga zilele acestea la doua icoane aduse de pe Muntele Athos

Consilierii judeteni din Cluj au votat astazi propunerea de a dona 100.000

de lei pentru refacerea catedralei Notre Dame.Pe ordinea de zi a sedintei era votarea bugetului asa ca vicepresedintele Consiliului Judetean a propus ca donatia sa fie votata ca un amendament si sa fie inclusa in buget.

Mai mult, pe internet deja au aparut critici care spun ca banii ar fi putut fi investiti in reparatia unor drumuri judetene sau in sistemul medical.

Intr-un discurs televizat sustinut azi noapte, presedintele Emmanuel Macron a promis ca Notre Dame va fi reconstruita in 5 ani, astfe incat sa fie fata inaintea Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Paris in

2024.

In imaginile date publicitatii in premiera de catre brigada de pompieri care a intervenit, se vad proportiile dezastrului!

Citeste si: VIDEO| Femeile din Maramures au inceput deja sa incondeieze ouale pentru Paste!

Cu pretul propriei vieti puse gaj, pompierii au reusit sa salveze din catedrala artefacte inestimabile, printre care coroana de spini care ar fi fost purtata de Mantuitor la Rastignire, dar si statuile care strajuiau vestita constructie.

In semn de solidaritate cu poporul francez, celebra Empire State Building din New York, Podul Mostar din Bosnia si alte cladiri emblematice au fost luminate in culorile Frantei. De asemenea, clopotele de la Catedrala Westminster au batut pentru Notre Dame!

Ancheta urmeaza sa stabileasca nu doar cauzele exacte ale incendiului, dar si cat de afectata este structura edificiului cu peste 850 de ani de istorie.

Citeste si: VIDEO| Legumicultorii au renuntat la afacerile lor pentru a cultiva flori!

Meaje de sustinere au venit de la lideri, personalitati si vedete din intreaga lume- din Japonia, pana in Statele Unite. Dua Lipa a postat ca istoria insasi s-a prabusit sub ochii nostri, iar Cher scrie ca a plans pentru Notre Dame.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si