„Guvernul are nevoie de bani pentru a acoperi deficitul din buget și vrea să colecteze mai mult din taxa pe valoarea adăugată. Colega mea, Iulia Dumitrașcu, a urmărit toate datele și ne spune cât vom plăti în plus. Bun găsit, te ascultăm”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Noi scumpiri în 2024

„Bun găsit!
TVA crește de la 5 la 9 la sută pentru alimentele bio, cele tradiționale și de origine montană.

Un salt și mai important al taxei pe valoarea adăugată, de la 9 la 19 procente, vine în cazul berii fără alcool. Tot aici intră și alimentele și băuturile cu zahăr adăugat, minimum 10 grame la 100 de grame de produs. De exemplu, un desert care costa 10 lei se va scumpi cu 82 de bani. Doar cozonacul și biscuiții reprezintă excepții.
De departe, cele mai scumpiri survin la locuințele de cel mult 120 de metri pătrați, cu o valoare de până în 600 de mii de lei. Cota TVA crește de la 5 la 9 la sută. Asta înseamnă un plus chiar și de 20 de mii de lei, adică patru mii de euro, la o singură tranzacție.
Cresc și accizele la tutun, alcool și carburant. Benzina și motorina se scumpesc cu sume cuprinse între 26 și 29 de bani pe litru. Adică peste 14 lei la un plin de 50 de litri.

Citește și: Alertă dispariție! Un bărbat de 71 de ani din Giurgiu a fost dat dispărut de familia sa. Persoanele care îl văd sunt rugate să sune la 112

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Desigur, de la carburant putem ajunge la scumpiri în lanț.

Hotelierii spun că prețul vacanțelor ar putea crește cu 10 la sută. Nici drumul spre energia verde nu e mai ieftin. TVA crește de la 5 la 9 la sută și pentru panourile fotovoltaice, pompele de căldură și sistemele de încălzire de înaltă eficiență”, a transmis Iulia Dumitrașcu, corespondentul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si