Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Rosiile care ajung pe masa romanilor, coapte cu otrava!

Rosiile romanesti sunt coapte artificial, cu otrava curata! Agricultorii, nerabdatori sa le scoata mai repede pe piata, le stropesc cu o substanta toxica, interzisa in Uniunea Europeana, care coloreaza artificial legumele. in doar cateva ore. Urmariti acum un material filmat cu o camera ascunsa.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Absolut toate rosiile coapte deja in solariile din localitatea Vidra sunt otravite. O recunosc cu seninatate  taranii, care ne explica si periculoasa metoda prin care legumele sunt fortate sa se inroseasca rapid.

Le stropesc cu ethrel, o substanta toxica, interzisa in Uniunea Europeana, dar vanduta la negru in satele romanesti.

Ca sa vedem exact cum actioneaza substanta toxica mergem in laborator. Cercetorii spun ca lichidul nociv,  diluat in apa, se stropeste pe tulpini si pe frunze, producand modificari ale rosiei la nivel celular, adica se inroseste accelerat.

Citeste si: El este Lucian, polițistul în vârstă de 42 de ani, decedat după ce șalupa IPJ Tulcea s-a ciocnit pe brațul Sfântu Gheorghe! Bărbatul era considerat un erou după ce salvase un copil de la înec- kanald.ro

Citeste si: Ultimele clipe din viața lui Cosmin, adolescentul care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului! Ies la iveală detalii șocante și imagini surprinse de un martor. Ce ar fi făcut băiatul de 17 ani cu câteva minute înainte de tragedie?- wowbiz.ro

Citeste si: România este în topul CNN Travel, printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Țara noastră este descrisă ca „un dar”- antena3.ro

Atunci cand simtim ca rosia romaneasca nu are gustul dulce si nici parfumul proaspat, aromat, inseamna- cel mai probabil- ca fructul a fost stropit.

In plus, si interiorul legumei tradeaza

COSTEL VANATORU, cercetator: Fructul nu prezinta seminte. Vorbim despre un fruct partenocarpic, noi nu avem nicio creatie romaneasca partenocarpica, deci care sa nu produca seminte. Vedem, iata, tesutul acesta deschis  la culoare, dovada ca avem de a face cu o maturare fortata a fructului.

Cercetatorii trag un semnal de alarma in ceea ce priveste stimulentele toxice, in special cele interzise pe piata, dar vandute pe sub mana.

O alta substanta, la fel de periculoasa, etilena, se foloseste in depozite. Este un procedeu preluat de la  bananele care se exporta verzi pe distante mari si care se coc artificial în magazii.

Pentru eliminarea etilenei de pe suprafata fructelor si legumelor, acestea trebuie spalate foarte bine sub jetul de apa.

Ministerul Agriculturii transmite ca a demarat deja controale in toata tara. Pana acum, insa, din 40 de probe  prelevate, nu au fost constatate nereguli.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI