„S-a găsit rezolvarea pentru migranții din România. Astă vară, oamenii se înghesuiau la Biroul de Imigrări din Capitală ca să își depună actele de ședere. Cozile umilinței ar trebui de acum înainte să devină o amintire, odată cu deschiderea unui nou punct de lucru, inaugurat azi”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

S-a deschis un nou birou pentru migranții din România

Scenele acestea revoltătoare au avut loc peste vară la poarta Inspectoratului General de Imigrări din București.
În materialul difuzat atunci arătam cum zecile de muncitori străini, disperați că își

pierd dreptul de ședere în România, se îngrămădeau în speranța că vor prinde un loc la ghișeu. Procedura de atunci era ca doar o zi pe săptămână cei care nu aveau programare online să poată veni să își reînnoiască permisul. Pentru că numărul solicitărilor depășea pe cel al angajaților, doar 25 de imigranți intrau la birou. Restul stăteau umiliți după garduri.
Autoritățile au găsit acum soluția pentru migranți și au deschis un nou punct de lucru.
Fluxul de persoane, poate ajunge zilnic la 700- 1000. În plus, muncitorii dar și toate persoanele străine pot depune online documentele justificative de ședere, înainte de la veni personal la ghișeu.
Numărul total al muncitorilor străini cu forme legale aflați acum în România este de 200.000.

Citește și: VIDEO- Muncitori asiatici stabiliți în România. Sri Lanka a devenit locația de vacanță

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si