Cap la cap dacă am pune rândurile care s-au format, luni, la instituțiile statului am face ocolul țării semn că statul la coadă rămâne, și-n pandemie, pare din identitatea națională.

"N-am de gând să plec acasă" a strigat unul dintre miile de oameni care au așteptat în fața spitalelor, la Casele de Pensii, Înmatriculări și Taxe și Impozite. Grav e că mulți au stat îngrămădiți unii în alții.

Citeste si: Spania dorește introducere venitului minim universal. Câți bani vor primi cele mai vulnerabile persoane

În prima zi lucrătoare din starea de alertă, oriunde ne-am uitat, pe la porți de instituții, am zărit cozi. Pe kilometri întregi sau mai scurte, unele rânduri s-au format chiar și înainte de ora 8, când angajații statului au deschis larg ușa după două luni în care au lucrat de la distanță.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Năvala cea mai mare a fost la Casa de Ajutor din Brăila unde oamenii au stat aproape lipiți unii de alții.



Vârstnici sau șomeri după ce firmele la care lucrau s-au închis, oamenii au venit să se împrumute astfel că de la oră de la alta, coada s-a mărit. În total, aproape o mie de oameni așteptau la ora dimineții să fie primiți în sediul Casei de Ajutor Reciproc.

Citeste si: UE ar putea permite folosirea medicamentului împotriva COVID-19

Surprinși de volumul mare de cereri, angajații instituției i-au lăsat să intre câte unul însă pe domeniul public, nu i-a mai verificat nimeni.

Tot în prima zi când s-au deschis ghișeele, alții au ținut morțiș să-și plătească dările la stat. Imaginile au fost surprinse la Taxe și Impozite, în București și la Galați, unde oamenii au așteptat relativ disciplinați. La Craiova, în schimb, îmbulzeala pare că le-a lipsit celor sătui de stat acasă. Acest bărbat a venit de la 40 km distanță. 

Cam 100 de oameni au așteptat la Serviciul de Permise și Înmatriculări deși ar fi putut să circule în baza dovezilor date de autorități, pe perioada pandemiei. După o oră, conducerea instituției i-a îndemnat să plece acasă însă oamenii au refuzat.

Mai determinați ca oricând să aștepte la coadă au fost și cei care s-au încolonat în fața Caselor de Pensii. La Iași, unii vârstnici s-au grăbit să-și depună dosarele de pensionare, însoțiți de nepoți.

Alții, în schimb, au îngroșat rândurile doar ca să întrebe cum pot să primească ajutorul de înmormântare, un drum făcut degeaba, spun reprezentanții Caselor de Pensii, în condițiile în care instituția dispune de linii telefonice gratuite unde oferă asistență.

Citeste si: Anunțul de ultimă oră al autorităților! Când se redeschid terasele și restaurantele

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Nici brașovenii n-au avut răbdare să aștepte. În prima zi de când activitatea normală a fost reluată, s-au așezat la coadă. Cu nasul și gura acoperite sau cu măștile purtate doar de formă, oamenii au fost preocupați să afle cum pot ajunge mai repede în față.

Bucureștenii n-au făcut excepție.

Dosarele de pensionare, dările la stat și permisele de conducere ar mai fi așteptat însă românii au vrut cu orice preț să își rezolve toate problemele în prima zi de lucru cu publicul.

Autoritățile ne sfătuiesc să ne interesăm înainte să plecăm de-acasă pentru că multe documente le putem depune online. În plus, cele mai multe probleme pot fi rezolvate în termen de 30 de zile așa că graba nu este o justificare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si