Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-S-au încheiat căutările celor șase oameni dispăruți după prăbușirea podului din Baltimore. Ce au declarat autoritățile

Căutarea celor șase oameni dispăruți în urma prăbușirii podului din Baltimore s-a încheiat oficial!

Redactia Stirile Kanal D,

6 Morți după ce s-a prăbușit podul [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

,,S-a încheiat oficial căutarea celor 6 oameni dispăruți după prăbușirea podului din Baltimore. Autoritățile spun că dată fiind temperatura extrem de scăzută a apei, e aproape imposibil că vreo victimă să mai fie în viață. Toți erau muncitori care reparau gropile la momentul tragediei. Între timp agenții FBI continuă să investigheze cazul'', a transmis Simona Pătruleasa.

6 morți după ce s-a prăbușit podul

Shannon Gilreath, comandantul Gărzii de Coastă- Judecând după timpul pe care l-am alocat acestei căutări, după eforturile noastre și după temperatura apei, în acest moment nu credem că vom găsi vreuna dintre aceste persoane încă în viață.

Este momentul în care autoritățile au anunțat oficial că suspendă căutările celor 6 muncitori dispăruți după prăbușirea podului din Baltimore. 



Momentul sinistru în care podul Key din Baltimore se prăbușește lovit de un cargobot a fost filmat. Înspăimântătoarele scene s-au petrecut înainte de zorii zilei, dar pe podul de 3 kilometri era trafic. Nava Dali, supraîncărcată pe mai multe etaje cu uriașe containere s-a ciocnit de unul dintre piloni ducând la ruperea în mai multe segmente a podului.

James Wallace- Este un incident masiv, desfășurat pe o zonă mare.

Multiple agenții sunt mobilizate la fața locului. Peste noapte am lucrat cu echipamente cu infraroșu atât din aer, cât și subacvatice.

Operațiuni de căutare contra cronometru au fost declanșate și intensificate odată cu răsăritul soarelui. Deși primele informații vorbeau despre 20 de oameni căzuți în apă, ulterior operațiunile s-au concentrat pe salvarea a 7 oameni. Între ei și muncitori de la departamentul de trasporturi care efectuau lucrări de mentenanță pe pod.

Cargobotul Dali, de 300 de metri lungime, plecase din Baltimore la o oră după miezul nopții și se îndrepta spre capitala srilankeza Colombo, când s-a izbit cu putere de unul din stâlpii de susținere ai podului.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Portul Baltimore a fost închis de autorități.

Paul Wiedefeld, șef department transporturi- Intrarea și ieșirea navelor din port au fost suspendate.

Nava care naviga sub pavilion Singapore era închiriată, potrivit CNN, de compania daneza de containere și transport-cargo Maersk. Însă nu avea la bord echipajul normal ci era pilotată de un marinat din Baltimore, așa cum cer uzanțele pentru siguranță.

O anchetă amplă și minuțioasă urmează să afle ce s-a întâmplat exact în timpul manevrelor. Un expert marin care a analizat pentru CNN imaginile a opinat că luminile alternative emise de nava fix înainte de ciocnire pot înseamnă că s-a confruntat cu cădere de curent electric.

Wes Moore, guverantorul statului Maryland- Nava venea cu opt noduri, o viteză foarte, foarte mare. Trebuie să spun că le mulțumesc oamenilor care, odată ce a apărut apelul de ajutor au reușit, literalmente, să oprească mașinile să treacă peste pod.

În întreg statul Maryland a fost decretata starea de urgenta. Și traficul aerian în zona portului a fost suspendat. La operațiuni au fost mobilizate efective impresionante, inclusiv drone care au identificat mai multe vehicule scufundate în apa rece a răului Patapsco.

James Wallace, șeful departamentului de pompieri- În jurul orei 01:50 (05:50 GMT), prima noastră unitate a sosit la fața locului și a raportat o prăbușire completă a podului Key. Ni s-au dat, de asemenea, informații la acel moment că probabil erau mai multe persoane pe pod în momentul prăbușirii. Și, că urmare, mai mulți oameni au fost în apă.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Două persoane au fost salvate și transportate la spital, una în stare gravă. Poliția, paza de coastă, insclusiv FBI-ul investighează cauzele acestei bizare ciocniri. Poliția nu ia în considerare o ipoteză teroristă în cazul acestei tragedii.

Citește și: VIDEO. Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o navă. Mai mulți oameni au murit, iar FBI participă la anchetă: „Aceasta este o urgenţă gravă"

Wes Moore, guverantorul statului Maryland- Ancheta preliminară indică un accident. Nu am găsit nicio dovadă credibilă a unui atac terorist.

Portul Baltimore este un important nod maritim pentru coasta de est a Statelor Unite și unul dintre cele mai aglomerate din țară, iar podul, construit din oțel, cu 4 benzi de circulație, este traversat anual de 11 milioane și jumtate de vehicule.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI