„A sosit momentul dedicat celor mai bune rețete, ușor de preparat și foarte delicioase, care vă pot inspira pentru o masă în familie. Alina Laufer le sare în ajutor celor pasionați de gătit. Iată”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

„Să crești mare”. Rețetă de prăjitură cu gem de zmeură

„După cum vedeți, astăzi vom face desert. O prăjitură cu gem de zmeură.

Avem nevoie în primul și în primul rând de gem de zmeură. Pentru aluat vom avea nevoie de făină, de margarină, de zahăr, ouă și esență de vanilie. Haideți să trecem la treabă și să vedem cât de rapid o să facem această prăjitură.

Citește și: VIDEO- Anamaria Botezatu, artista pasionată de gastronomie. Cântăreața iubește să petreacă timp în bucătărie

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Vom punem făina într-un castron și, după cum v-am obișnuit până acum, la acest gen de aluat mie îmi place să rad untul sau margarina direct în făină. O să adăugăm zahărul și ouăle. Dacă ouăle sunt mari, folosiți doar gălbenușul, dar dacă sunt mici, cum sunt ale mele, va fi nevoie să folosiți oul întreg. Să nu uităm de esența de vanilie. Va da aluatului nostru o aromă deosebită.

Aluatul nostru este gata. Mare grijă să nu îl frământați. Doar amestecați ca să nu zdrobiți bucățelele de margarină. Cu cât îl frământați mai mult, cu atât va fi mai tare și mai dens. Îl învelim într-o folie de plastic și îl punem la frigider minim trei ore.

Acum vine partea interesantă. Aluatul nostru, care s-a răcit, îl vom tăia puțin și îl radem. Prăjitura este gata.

Nu așteptați să se rumenească prea mult. Ea trebuie să rămână cât de cât albă și nu cumva să o tăiați când o scoateți din cuptor. Obligatoriu să o lăsați la răcit. Nu neapărat peste noapte, dar măcar până ajunge la temperatura camerei”, a explicat Alina Laufer.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si