De parcă drama n-ar fi suficient de mare, ploile abundente au dus și la o alunecare de teren, care a deviat cursul unui pârâu învolburat, direct prin curțile oamenilor.

O noua viitura, parca de doua ori mai puternica decat marți, a lovit din nou in judetul Alba. Cu apa pana la brau, o batrana este scoasa de un tanar si de o femeie din apele involburate, care i-au acaparat casa si curtea.

Intre timp, bietul caine al femeii, obosit dupa ce a inotat printre suvoaie, incearca cu disperare sa se prinda de gard.

Citeste si: Meteo. Cod roșu de inundații majore. Zeci de județe se află sub cod portocaliu

Si drumurile judetene din Alba au fost inecate, dupa o furtuna in care a plouat cu 100 de litri pe metrul patrat. Probabil cel mai mare dezastru din istoria acestei localități.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

In urma furtunilor din ultimele 24 de ore, judetul Bistrita-Nasaud a fost, poate, cel mai afectat. La Rodna, zeci de copii au fost salvati de pompieri din ghearele suvoaielor, dupa ce un parau s-a umflat si a navalit peste comuna.

Dupa ce apele s-au potolit, autoritatile i-au scos dintre suvoaie pe batranii neajutorati si i-au adus, pe uscat, cu excavatorul.

Citeste si: VIDEO| Viiturile au adus moartea

La cateva zeci de kilometri distanta de Rodna, dupa ploile torentiale, a avut loc o alunecare de teren ce a facut prapad. Pamantul s-a prabusit peste un parau, iar apa a fost deviata prin curtile si prin casele oamenilor.

Dupa ce natura s-a razbunat pe noi in ultima perioada, si a luat vieti nevinovate, presedintele Klaus Iohannis s-a adresat astazi romanilor si a tras un semnal de alarma:

”Va trebui să depășim mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundațiile. Digurile nu sunt suficiente. Conservarea fondului forestier și campanii susținute de împădurire sunt soluții aflate la îndemână”.

Citeste si: A fost emis cod roșu! Vremea o ia razna în România

Nici litoralul si nici delta dunarii n-au fost ferite de furia vremii. O tornada a fost surprinsa pe mare, la Sfantu Gheorghe, iar la Agigea nori negri au aparut deodata pe cer, si au adus o ploaie torentiala.

Codul portocaliu de vreme severa s-a prelungit pana in aceasta noapte, la ora 3:00, iar apoi va fi valabil un cod galben de instabilitate atmosferica, pana maine seara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si