A plouat neîncetat, cu peste 100 de litri pe metrul pătrat iar 90 de localități din 19 județe s-au scufundat sub apele învolburate. Sute de pompieri, salvatori neobosiți, au reușit să scoată din casele inundate adulți și copii, care se aflau la un pas de moarte.

Sunt imaginile dezastrului de la Aiud, oraș lovit în plin de o viitură fară precedent. Un mesaj prin RO-ALERT a anunțat inundațiile violente, însă prea tărziu.

Drumurile s-au transformat în râuri, iar mașinile erau scufundate într-o apă adâncă. De pe margine, neputiniciosi, oamenii priveau nenorocirea.

Un bebeluș de numai 9 luni și familia lui au fost salvați, în ultima clipă, dintre șuvoaie. Pompierii au pornit în căutarea celor fără de ajutor încă de aseară, și i-au evacuat din casele năpădite de ape.

Citeste si: VIDEO| Furia apelor! Imagini incredibile cu inundațiile care au făcut ravagii în peste 20 de județe din țară

S-a auzit o bubuitura, cand am iesit, deja era la poarta. Intra in curti, scula vecinii. Si intr-o jumatate de ora deja era plin aici, pe strada.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Și în județul Bihor a fost cod roșu de inundații, iar 13 localități s-au înecat în urma potopului.

În timp ce apele se revărsau cu putere, pompierii au evacuat, cu bărcile, localnicii, adulți și copii.

Viiturile puternice n-au cruțat vieți omenești. În localitatea Săliște de Vașcău un bărbat de 58 de ani a fost înghițit de ape și a fost găsit, ore mai tărziu, fără suflare.

O altă victimă a viiturii a fost în județul Vaslui. Ore în șir, pompierii au căutat trupul unei femei de 75 de ani, care în plin potop ieșise din casă pentru a-și salva animalele.

Moartea cu ochii au văzut-o și oamenii din Oravița, județul Caraș-Severin. 8 străzi din oraș au fost acoperite de ape care s-au scurs de pe versanți, în urma ploii torențiale.

Citeste si: VIDEO| Viiturile i-au îngropat în noroaie

Aceasta femeie, surprinsa de forta apelor, a fost salvata de pompieri si adusa pe brate, intr-o incapere unde sa se afle in siguranta.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Zeci de alti localnici, care s-au trezit si ei cu apa pana la genunchi, au incercat sa deblocheze canalizarile.

In doua sate din Bihor, unde puhoaiele s-au revarsat cu putere, au ramas doar noroaie. Cu lacrimi in ochi si disperare in glas, bietii oameni spun ca toata truda de-o viata s-a dus pe apa sambetei, odata cu viitura.

Citeste si: VIDEO| PRĂPĂD în urma ploilor abundente. Viituri devastatoare în mai multe localități din țară

Codul portocaliu de vreme rea parca s-a abatut pe vecie peste tara noastra. Avertizarea este valabila momentan pana in aceasta noapte, la ora 2:00, timp in care ploile torentiale vor atinge chiar si 80 de litri pe metrul patrat. Un cod galben de instabilitate atmosferica va ramane in vigoare pana joi dimineata.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si