Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Salvați din calea apelor. O nouă furtună a făcut prăpăd în Alba și în Bistrița-Năsăud

Oameni scoși în ultima clipă dintre șuvoaie, copii salvați de la înec și animale ce se zbat să supraviețuiască potopului. Asta au trăit, cu groază, sute de sinistrați, după ce o nouă furtună a făcut prăpăd în Alba și în Bistrița-Năsăud.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

De parcă drama n-ar fi suficient de mare, ploile abundente au dus și la o alunecare de teren, care a deviat cursul unui pârâu învolburat, direct prin curțile oamenilor.

O noua viitura, parca de doua ori mai puternica decat marți, a lovit din nou in judetul Alba. Cu apa pana la brau, o batrana este scoasa de un tanar si de o femeie din apele involburate, care i-au acaparat casa si curtea. Intre timp, bietul caine al femeii, obosit dupa ce a inotat printre suvoaie, incearca cu disperare sa se prinda de gard.

Citeste si: Meteo. Cod roșu de inundații majore. Zeci de județe se află sub cod portocaliu

Si drumurile judetene din Alba au fost inecate, dupa o furtuna in care a plouat cu 100 de litri pe metrul patrat. Probabil cel mai mare dezastru din istoria acestei localități.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

In urma furtunilor din ultimele 24 de ore, judetul Bistrita-Nasaud a fost, poate, cel mai afectat. La Rodna, zeci de copii au fost salvati de pompieri din ghearele suvoaielor, dupa ce un parau s-a umflat si a navalit peste comuna.

Dupa ce apele s-au potolit, autoritatile i-au scos dintre suvoaie pe batranii neajutorati si i-au adus, pe uscat, cu excavatorul.

Citeste si: VIDEO| Viiturile au adus moartea

La cateva zeci de kilometri distanta de Rodna, dupa ploile torentiale, a avut loc o alunecare de teren ce a facut prapad. Pamantul s-a prabusit peste un parau, iar apa a fost deviata prin curtile si prin casele oamenilor.

Dupa ce natura s-a razbunat pe noi in ultima perioada, si a luat vieti nevinovate, presedintele Klaus Iohannis s-a adresat astazi romanilor si a tras un semnal de alarma:

”Va trebui să depășim mentalitatea că e suficient să construim încă câteva diguri pentru a stopa inundațiile. Digurile nu sunt suficiente. Conservarea fondului forestier și campanii susținute de împădurire sunt soluții aflate la îndemână”.

Citeste si: A fost emis cod roșu! Vremea o ia razna în România

Nici litoralul si nici delta dunarii n-au fost ferite de furia vremii. O tornada a fost surprinsa pe mare, la Sfantu Gheorghe, iar la Agigea nori negri au aparut deodata pe cer, si au adus o ploaie torentiala.

Codul portocaliu de vreme severa s-a prelungit pana in aceasta noapte, la ora 3:00, iar apoi va fi valabil un cod galben de instabilitate atmosferica, pana maine seara.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI