Sunt tot mai dese scenele în care șoferul este mai atent la cine îl urmărește pe rețelele de socializare sau ce mesaje primește decât la drum și ajunge să producă accidente grave, care se pot sfârși cu moarte de om.

Citeste si: Atenţie, şoferi! Noul cod rutier intră în vigoare mâine. Ce riscaţi dacă folosiţi telefonul la volan

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

După prea multe astfel de dezastre în trafic, legile se schimbă. De mâine, intra in vigoare ordonanţa de urgenţă care prevede pedepse aspre pentru cei care sunt surprinşi cu mâna pe telefon la volan.

Sancțiuni drastice pentru cei care butonează telefonul și tableta la volan

Șoferii au fost informați de sancțiunile care îi așteaptă printr-o acțiune organizată astăzi de polițișii de la Brigada Rutieră.

Cine va fi prins cu telefonul în mână riscă inclusiv să rămână fără permis pentru o lună. Noua lege vizează și bicicliștii sau cei care merg pe trotinete. Și ei pot fi sanctionați cu 1200 de lei.

Numai in Capitala, in anul 2018 au fost 6.479

de sanctiuni pentru utilizarea telefonului mobil la volan si alte 3176 in primele 9 luni din acest an. Conform politiei rutiere, 60 la suta dintre soferii romani folosesc telefonul mobil la volan fara functia handsfree si alti 40 la suta scriu mesaje.

Sancțiuni drastice pentru cei care butonează telefonul și tableta la volan. Ce spune legea

Mare atenție! Noua lege nu se refera doar la telefoanele mobile.

Folosirea oricarui dispozitiv care are functia de inregistrare sau redare text va fi sanctionata. Chiar si folosirea smartwatch-urilor sau a camerele Go-pro.

Claudiu Costea, Brigada Rutiera: Conducatorul auto poate fi oprit regulamentar sau parcat daca vrea sa puna o adresa pe gps, apoi poate continua si utiliza teelfonul. Dupa aceea, nu mai are voie sa foloseasca sau sa tina telefonul in mana. O alta alternativa ar fi la semafor si telefonul se afla in suport. A treia alternativa este de a folosi aceste dispozitive de tip maini libere sau orice alte dispozitive.

Citeste si: VIDEO| Pericolul din telefoanele mobile. Unele pot deveni letale

Specialistii spun ca o simpla atingere a unui astfel de dispozitiv in timp ce conducem ne atenueaza reflexele. Daca in mod normal am apasa frana in aproximativ 2 secunde, distrasi de telefon actiunea se intampla in 4 sau mai multe secunde.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si