Veste bună pentru elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute la examenul de Bacalaureat. Aceștia ar putea avea o șansă să își mărească notele. Cum anume, știe colega mea, Ellvira Costache, a transmis Simona Pătruleasa.

Șansă pentru o notă mare la Bac

Potrivit unui proiect de lege inițiat de USR, elevii care au promovat bacalaureatul, dar își doresc o notă mai mare, pot susține din nou examenul la cel puțin una dintre probe.

Citește și: Bani mai mulți pentru profesori! Ligia Deca nu vrea probleme la Evaluare şi Bac 2024

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Cum pot face acest lucru? Ei bine, candidații se vor putea  înscrie printr-o cerere la o nouă examinare în sesiunea viitoare. Astfel, dacă după reexaminare, elevul reuseste să ia o notă mai mare decât prima dată,  rezultatul pe diplomă va fi modificat. Dacă nota va fi mai mică, nu se va face schimbarea.

Inițiativa este binevenită mai ales pentru elevii care aleg făcultăți a căror admitere se bazează pe media examenului de Bacalaureat.

Că să treacă examenul maturității, elevii trebuie să obțină nota 5 la toate probele scrise, iar media generală trebuie să fie 6.

Acum proiectul se discută in Senat, iar dacă va primi vot favorabil se va duce la Camera Deputaților, for decizional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si