Peste 5 zile se împlinesc 96 de ani de la întemeierea Republicii Turcia. Este o zi de mare sărbătoare care este marcată și în Romania de comunitatea turcă.

Cu această ocazie, la Cluj a avut loc o întâlnire între oamenii de afaceri turci și o recepție specială.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Vasile Vita- Consulul Onorific al Turciei la Cluj: În CLuj-Napoca, sărbătorim din 2006, în fiecare an, de când am fost numit Consul Onorific al Turciei la Cluj și de data asta sărbătorim cu o săptămână mai devreme, pentru că avem onoarea să o avem pe Excelența Sa, ambasadoarea Turciei la București, în preajma noastră. Este un eveniment foarte important și foarte așteptat de către toată comunitatea turcă.

Prezenta la Cluj Napoca, Excelenta sa, Ambasadorul Turciei în România, Fusun Aramaz, a stat de vorba cu cei care fac parte din aceasta comunitate si a deschis receptia printr-un discurs despre importanta zilei.

Füsun Aramaz- Ambasadorul Turciei în România: Este prima mea vizită oficială și prima mea sărbătoare națională în calitate de ambasador în România. Suntem foarte fericiți, ziua aceasta este de asemenea simbolică pentru că pe data 22 octombrie s-au stabilit relațiile diplomatice cu România în 1878, deci legăturile dăinuie de 141 de ani și sunt unele dintre cele mai îndelungate pe care le

are România și, bineînțeles, o istorie și mai lungă.

Înainte de seara de gală, a avut loc deschiderea filialei Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, care s-a înființat într-o zi cu o deosebită importanță istorică.

Guven Gungor- președinte Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania: Zona Transilvaniei este o zona cu mare potențial și trebuie investit în această zonă tocmai să contribuim și la dezvoltarea economiei României și, în același timp, la relațiile bilaterle comerciale și economice.

La evenimentele organizate la Cluj Napoca au participat sute de persoane, turci și români deopotrivă, dar și reprezentanții altor comunități internaționale prezente în țara noastră.

Ziua Națonală a Turciei va fi sărbătorită și la București, pe data de 29 octombrie.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si