Cu mult inainte de rasaritul soarelui, la baza militara 90 pregatirile pentru primirea pasagerilor de pe DIAMOND PRINCESS erau in toi. La sol, zeci de oameni se echipau si aranjau toate cele nesare pentru preluarea calatorilor. 3 corturi amenajate in apropierea pistei adaposteau echipamentul special si aparatura necesara. Fiecare membru al echipei de interventie a urmat cu strictete masurile de siguranta. Imbracati din cap pana in picioare in salopete speciale, cu masti, ochelari de protectie si manusi, nimeni nu si-a permis nici cea mai mica scapare.
SUNT incaltari care au fost cumparate atunci pentru ptotectie, care vin cu toate combinoazoanele, deci asta e echipament de protectie medie, cum zicem noi
In zona celor 3 corturi a fost adusa si o autospeciala destinata interventiei in cazul accdentelor nucleare, chimice sau radiologice, utilizata pentru decontaminarea personalului dar si a celor afectati. Mai multe masini ale pompierilor si ale celor de la Smurd au fost pregatite si ele in perimetru, pe langa cele 2 ambulante utilate si aduse special pentru preluarea celor 6 pasageri.
Cand aeronava si-a facut aparitia deasupra bazei militare, echipele de interventie si-au luat pozitiile. Cei 6 romani au fost adusi in conditii de maxima siguranta si trebuiau preluati la fel.
Citeste si: Ameninţarea cu bombă de la Primăria Sector 2 nu se confirmă; pirotehniştii au încheiat verificările
La preluarea la aeroportul din germnaia au fost pusi in icaperi cu presiune negative, care erau cosnturite speciali in avionul mapn si au fost insotti de o echipa medicala de la smurd si d ela ministerul apararii in avion dar nu a fost necesara
Imediat dupa oprirea avionului, una dintre ambulantele ce urma sa preia pasagerii a ajuns in dreptul usii destinate coborarii. Primii care au iesit au fost membrii echipajului care i-a insotit pe cei 6 romani, imbracati in aceleasi echipamene precum cei de la sol. Rand pe rand, au iesit apoi 3 dintre pasageri: doi barbati si o femeie. Toti 3 purtau masti de protectie si manusi. Si-au lasat bagajele in exteriorul aeronavei si au fost preluati de prima ambulanta. Cateva minute mai tarziu, cea de-a doua ambulanta a fost dusă in spatele aeronavei, in dreptul trapei de imbarcare. Pe aici au iesit ceilalti 3 conaţionali, care au urmat acelasi proctocol ca si in cazul primilor preluati. Pe langa pasageri, in fiecare dintre ambulante au urcat si doi membri ai echipei de supraveghere. In jurul orei 9, cele doua masini au pornit spre centrul de izolare, in timp ce la baza militara au ramas in continuare echipaje speciale de interventie, pentru a decontamina zona.
Odata preluati de autoritatile din tara, pasagerii din Japonia vor fi tinuti timp de 14 zile in carantina, fiecare intr-o camera separata, unde vor fi monitorizati de reprezentanti ai primariei si ai directiei de sanatate publica. Isi vor monitoriza singuri temperatura iar interventia umana va exista doar in cazuri de urgenta.
Citeste si: Alertă în Italia! S-a înregistrat, sâmbătă, al doilea deces cauzat de coronavirus
Nici nu se intra in incapere, ei interactioneaza la nivelul usii, unde se da mancare, se colecteaza deseurile si asa mai departe. in timpul carantininei ei raman singuri in incaperile respectivr
La finalul celor 14 zile, in cazul in care nu vor prezenta niciun simptom specific prezentei coronavirusului in organism si dupa o noua testare, cei 6 vor putea parasi centrul.
Şi alte ţări şi-au repatriat cetăţenii de pe vasul Diamond Princess, însă acum încep să apară primele cazuri de infecţie. Australia are deja 6, deşi toţi au fost testaţi înainte de debarcarea de pe vas, iar rezultatele erau negative. Şeful organizaţiei mondiale a sănătăţii ne avertizează.
În faţa ameninţărilor coronavirusului parcă fiecare zi aduce câte o veste nu tocmai îmbucurătoare. Italia este ţara europeană care are cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 30, după o explozie a acestora în ultimele 24 de ore. Din păcate, două persoane au şi murit în peninsulă în acest interval. Este vorba despre un italian în vărstă de 78 de ani şi de o femeie de 77 de ani din regiunea Lombardia. Toată zona a fost plasată în carantină. În două orăşele, Codogno şi Castiglione d'Adda, autorităţile au cerut populaţiei să nu iasă din case. Toate instituţiile publice sunt închise în încercarea de a stăvili extinderea virusului ucigaş.
Citeste si: Doi tineri şi un copil de patru luni au ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu gaz
Autorităţile italiene sunt decise să închidă şi alte oraşe. Pe de altă parte, şi Italia şi-a repatriat 19 cetăţeni de pe nava Diamond Princess.
Un val de îmbolnăviri a atins şi Coreea de Sud. În ultimele 4 zile, numărul cazurilor de coronavirus a crescut de 6 ori şi a ajuns la 433. Totul a pornit aici de la o femeie infestată cu virusul ucigaş, care a participat la două slujbe la biserică în decurs de câteva zile.
Iranul pare că pierde şi el lupta cu acest coronavirus. A ajuns la un total de 5 morţi şi 28 de cazuri de infecţie.