Citește și: VIDEO Tribut pentru Nicu Covaci! Motocicliștii i-au adus un omagiu îndrăgitului artist

„Legenda rock Nicu Covaci a avut parte de o ceremonie secretă de înmormântare, devansată cu douăzeci și patru de ore. Cel mai important cimitir din Timișoara a fost închis aseară, iar asta a stârnit revolta celor care au vrut să ajungă la mormântul rudelor.

Indignați, oamenii au sunat la 112. Chiar și prefectul Timișului spune că celebrul artist merita o ceremonie de despărțire diferită”, a spus Radu Andrei Tudor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Porțile Cimitirului Eroilor au fost ferecate aseară cu lacătul, fără un anunț prealabil. Cei care au vrut să aprindă o lumânare la mormântul celor dragi s-au certat cu paznicii și n-au obținut explicații, așa că au sunat la 112, însă nici polițiștii n-au putut lămuri situația: „Nu se poate domnul meu. Înțelegeți!” Așa că unii au sărit gardul pentru a intra în cimitir.

Inițial, înmormântarea lui Nicu Covaci era programată pentru ziua de joi, însă apropiații au decis să devanseze ceremonia și au mutat-o aseară.

Mitropolitul Banatului a fost chemat în secret la cimitir. Au fost prezenți foști și actuali membri ai trupei Phoenix și câțiva prieteni apropiați. Martorii spun că partenera de viață a artistului nu a fost observată. Un cameraman angajat de membrii trupei a filmat în permanență înmormântarea. Inclusiv prefectul de Timiș a comentat situația: „Înmormântarea lui Nicu Covaci în secret, cu ușile cimitirului ferecate cu lacăte, este o greșeală a celor care au luat această decizie, oricine ar fi ei.
Nu dezvolt, dar omul legendă al Timișoarei merita ceva memorabil.”

Colegii de trupă au recunoscut faptul că Nicu Covaci a lăsat în urma sa o situație complicată din punct de vedere juridic. De aici s-au născut dezbateri intense legate de dorința artistului de a fi incinerat. Un lucru e însă clar: muzica sa va dăinui peste aceste scandaluri de moment.

Citește și: Doi polițiști au murit, iar unul este în stare gravă, după ce au intrat cu mașina într-un stâlp. Autoturismul s-a rupt în două în impact


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si