Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Scandalul aplicatiilor de ride-sharing aruncă prețurile în aer. Ce impozit plătește Uber

Scandalul aplicatiilor de ride-sharing din Romania nu e nici pe departe de a se termina. Cu o ordonanta de urgenta inca neaprobata si cu doar jumatate dintre soferi disponibili, preturile parca au explodat. O cursa a ajuns sa fie si de 4 ori mai scumpa decat inainte, iar din acest motiv, clientii au ajuns sa apeleze din nou la taxi.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ana era unul dintre clientii fideli ai aplicatiilor de transport alternativ. I se parea mai ieftin, mai comod si mai sigur, insa de cand preturile au crescut simtitor, a devenit fara sa vrea client de taxi.

Ana: De pe la Cismigiu si pana in Bucurestii Noi, stiu ca inainte dadeam in jur de 25 de lei si apoi am vazut 45 de lei si am zis: lasa, mai rentabil e pe jos.

La fel ca ea, multi alti bucuresteni, dependenti de un transport sigur intr-o capitala mult prea aglomerata, spun ca tarifele au devenit inexplicabil prea mari.

Si cu toate ca se mai pierd clienti din cauza preturilor, reprezentantii celor 3 aplicatii de ride-sharing spun ca, in continuare, abia fac fata cererilor.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

CATALIN CODREANU- presedinte Asociatia Coalitia pentru Economia Digitala: Tariful unei curse e de 3-4 ori mai mare decat intr-o zi normala. Si cu toate astea, clientii folosesc in continuare cele 3 platforme.

Soferii care practica in continuare activitati de transport alternativ spun ca tarifele vor reveni la normal dupa reglementare.

In prezent, numarul soferilor de pe cele trei aplicatii a scazut la jumatate. Altii au ramas, in speranta ca ceva se va schimba. Asta desi au primit amenzi sau li s-au ridicat placutele de inmatriculare

Cei mai multi falsi clienti nu au fost politisti, ci taximetristi care au facut plangeri, in semn de razbunare. Soferii de taxi spun ca nu sunt de acord cu reglementarea ride-sharingului in Romania pe motiv ca legislatia ar fi prea indulgenta cu aceste companii.

Mai exact, ii deranjeaza faptul ca firmele respective nu ar plati la fel de multe taxe si impozite.
Un analist financiar desfiinteaza, insa, acest argument pe care il considera deja un mit.

IANCU GUDA- ANALIST FINANCIAR: Uber a platit in Romania taxe, impozit pe profit, 250.000 de lei, similar cat cele mai mari 8 comapnii de taximetrie calsice active in Bucuresti.

La registratura Guvernului au fost depuse astazi, in mod simbolic, cele 400 de mii de semnaturi ale petitiei pentru reglementarea ride-sharing-ului in Romania.

In prezent, ordonanta de urgenta se afla in dezbatere publica, iar potrivit promisiunilor venite din partea autoritatilor, acesta ar urma sa fie adoptata in urmatoarea sedinta de guvern.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI