„Scene șocante au fost filmate în Cluj, unde mai mulți indivizi au fost surprinși în timp ce loveau cu bestialitate un cal. Imaginile au ajuns și pe mâna polițiștilor, care au deschis dosar penal. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că astfel de cazuri sunt tot mai dese în țara noastră”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Cal bătut cu bestialitate de mai mulți indivizi din Cluj

Scenele de o cruzime greu de imaginat s-au petrecut într-un cartier din comuna Apahida din Cluj. Pe imagini se vede cum o căruță trasă de un cal înaintează cu greu. La un moment dat, animalul cedează și se prăbușește pe asfalt, iar stăpânul, alături de un alt bărbat, îl lovește de mai multe ori. Voluntarii de la Protecția Animalelor atrag atenția că astfel de scene au loc des în România și trebuie semnalate autorităților.
„Se cunosc problemele, mai ales cu cai, mai ales la persoanele care dețin multe animale pentru exploatarea lor. Calul este un animal de tracțiune folosit la muncă, asta nu înseamnă că trebuie să îl tratăm ca acum 300 de ani”, a explicat Claudiu Olenici, voluntarul unei asociații pentru protecția animalelor.
Întreg momentul care a stârnit revoltă pe rețelele de socializare a fost surprins de un martor, care a sunat la 112.

În mod halucinant, dispecerul i-ar fi transmis că situația nu ar fi o urgență.

Citește și: VIDEO- Panică la zoo, în Galați. Doi bivoli s-au luat la bătaie, au rupt țarcul și au evadat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Este inexplicabil cum secția nu a trimis un echipaj, sau dispeceratul nu a dispus asta. Nu știm cum a fost prezentat cazul, dar este clar că trebuia să se intervină”, a adăugat Claudiu Olenici.
În cele din urmă, polițiștii au demarat o anchetă.
„S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor. Ulterior, dosarul în cauză a fost înaintat Biroului pentru Protecția Animalelor”, a transmis Iulian Timșa, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.
Cei doi indivizi sunt în continuare căutați. Ei riscă o amendă de până la 3.000 de lei sau până la cinci ani de închisoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si