Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Sezonul falselor reduceri. Ce să facem ca să nu fim păcăliți

S-a dat startul reducerilor de început de an, ocazie numai bună pentru ca vânătorii de oferte să vină la mall. Preţurile au scăzut chiar şi cu 50 la sută, însă nu toate sunt chiar reale. Dovada vine de la internauții care au fost păcăliți și au împărtășit experiența neplăcută pe rețele de socializare. Pentru a evita astfel de situații, avem câteva sfaturi.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe rețelele de socializare circulă zeci de filmulețe în care clienții păcăliți de sezonul reducerilor arată cum au căzut în capcana comercianților. Surpriza a venit atunci când sub eticheta pe care era trecut prețul redus, apărea eticheta veche pe care era trecut fie același preț, fie un preț chiar mai mic. Practic, reducerea era inexistentă sau era vorba, de fapt, de o scumpire. Și nu sunt singurele cazuri de acest gen.

Mulți clienți recunosc că simpla idee de reducere îi face să cumpere, indiferent că este reală sau nu.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: 3 sfaturi fundamentale în căutarea unui loc de muncă

Pentru a evita să mai fim păcăliți în această perioadă, inspectorii de la Protecția Consumatorului ne dau câteva sfaturi.

PAUL ANGHEL, director ANPC: Trebuie să urmărim în ultimele 30-60 de zile, de ce nu 90 de zile, inclusiv pe site-urile de comparații pe prețuri, ultimele prețuri, cel puțin medii, ale produsului respectiv.

Toți comercianții sunt obligați să aibă la raft prețul vechi tăiat, alături de prețul nou afișat la loc vizibil, trebuie să existe perioada în care se desfășoară promoția respectivă, dar și sintagma ”în limita stocului disponibil”, dacă nu riscă amenzi usturătoare.

Citeste si: Anul 2020 vine cu o veste tristă pentru români. Profeția care arată cum România va fi cucerită de unul dintre "dușmani"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI