Close sidebar
Close sidebar

VIDEO „Și-ar da spor și că există!”. Munca dăunează grav sănătății

În cadrul acestui reportaj din „Asta-i România” veți vedea cum cei care lucrează în primării, consilii județene și prefecturi primesc sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă. Printre „pericole” se află lucratul pe calculator.

Razvan Greu,

Munca dăunează grav sănătății

[Sursa foto: Captură KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este adevărat faptul că există locuri de muncă în care angajații sunt expuși unor pericole, iar aceștia merită mai mulți bani. Totuși, în Gorj, oamenii din administrația publică primesc sporuri pentru că, în jurul lor, este plin de... radiații, ecrane și antene.

Prefectura Gorj a fost prima oprire a reportorilor „Asta-i România”. Angajații de la această instituție, dar și cei de la Consiliul Județean, ies afară cu schimbul, pentru a scăpa de pericolul din birou. Astfel, „se tratează” cu țigări și cafea.

O doamnă a fost întrebată dacă, la locul său de muncă, are calculator și dacă se simte pusă în pericol de acest lucru.

„Da! N-am stat eu să mă gândesc la asta. Nu (n.r. nu primește niciun spor pentru acest lucru)!”.

Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro

Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citește și: Emisiunea de reportaje „Asta-i România!”, preferata publicului din întreaga țară

Totuși, pericolul nu pare chiar atât de mare

Potrivit măsurătorilor efectuate de reporteri, nivelul de câmp electromagnetic este zero. Sporul acesta este luat de 20 de ani. Acest lucru este valabil pentru instituțiile publice unde se află antene.

Munca dăunează grav sănătății

[Sursa foto: Captură KANAL D]

„Beneficiază, în momentul de față, toți angajații din primărie care utilizează un astfel de dispozitiv, un calculator sau un laptop, conform legii salarizării. Această lege prevede un astfel de drept, un drept pe care Autoritatea Publică Locală, pe baza analizelor anuale făcute de Direcția de Sănătate Publică, trebuie să le acorde”, a spus Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu.

„Și-ar da și spor că există! Sunt de meserie electroni! Baliverne! Asta este, trăim în România”.

„Eu nu cred așa ceva (n.r. că angajații sunt afectați de radiații)”.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul făcut de zeci de artiști de renume pentru a strânge bani pentru cei afectaţi de incendiile din California- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citește și: VIDEO „Nu mă lăsați să mor aici!”. Bunica milioanelor de români, salvată de voluntari

Ce spun reprezentanții CJ și DSP din Gorj

„Beneficiază de spor de condiții vătămătoare! În baza legală, în baza Legii 153, la Consiliul Județean se acordă sporuri de condiții vătămătoare, este perfect legal. Este un maxim de 10%, de atunci nu s-au mărit la noi. Toată lumea care este salariată în cadrul CJ beneficiază de acest spor”, a spus Oana Paloș, purtător de cuvânt CJ Gorj.

 Totuși, pentru a obține aceste sporuri este nevoie de aprobarea medicilor de Direcția de Sănătate Publică.

„În cadrul DSP Gorj există un compartiment, medicinii muncii. Avem și un medic de medicina muncii care, împreună cu o echipă din cadrul DSP se deplasează la fața locului. Practic se verifică dacă sunt îndepliniți acești factori de risc în vederea solicitării sporului pentru condiții periculoase”, a spus Daiana Militaru, purtător de cuvânt DSP Gorj.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI