De o inconștiență ieșită din comun au dat dovadă sute de oameni care au urcat pe platoul Bucegi, în plin cod portocaliu de viscol. Motivul pentru care și-au pus viața în pericol este unul halucinant. Au vrut să sărbătorească Ziua Sfinxului și să vadă așa zisa piramidă luminoasă care îi încarcă energetic. Câțiva turiști au fost la un pas să își piardă viața pe munte pentru că s-au rătăcit,

a transmis Cristian Sabbagh.

Și-au riscat viața pentru energia Sfinxului

Pe un viscol care sufla ca turbat, trei turiști din București ar fi putut să își piardă viața pentru că s-au aventurat pe munte. Au fost la Sfinxul din Bucegi unde și-au dorit să vadă piramida luminoasă, dar când au plecat spre casă tinerii s-au rătăcit.

"Au intrat în hiportemie, atac de panică, probabil. Te vezi acolo, în viscolul ăla, la ora destul de târzie, nu știi dacă mai ajungi acasă. Au fost duși la baza de salvare montană de la Baba Mare, ținuți până dimineață și dimneață doi au coborât cu telecabina și unul s-a dus să-și recupereze mașina din Piatra Arsă", a declarat Laurențiu Paraschiv, șef salvamont Bușteni.

La peste 2200 de metri altitudine, pe platoul Bucegi, era cod portocaliu de viscol.

Ningea abundent, muntele era acoperit de ceață, iar vizibilitatea era extrem de scăzută. Chiar și așa, sute de oameni au vrut să sărbătorească Ziua Sfinxului, fără să se gândească la pericolele la care se expun.

Pe rețelele de socializare au apărut numeroase videoclipuri și fotografii de la eveniment. Se spune că în fiecare an, pe data de 28 noiembrie, deasupra Sfinxului din Bucegi se formează o piramidă de lumină, chiar înainte ca soarele să apună.

Acest fenomen i-ar încărca energetic pe oamenii care spun că experiența trăită este unică.

"Chiar dacă ninge ușor, cu ceață, cu vânt, am reușit să ajungem la măritul Sfinx, păstrător al tainelor, păzitor al muntelui, să celebrăm această zi a muntelui sacru. Vei reuși să răzbești în această lume și să-ți manifești puterea ta de creator", a spus un turist care a urcat la Sfinx.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cum telecabina din Bușteni își încheie programul la ora 16.00, sutele de turiști au rămas pe munte după lăsarea întunericului și au fost nevoiți să găsească singuri drumul spre case. Aproape 30 de salvatori montani din Prahova și Dâmbovița au fost la datorie pentru acest eveniment. 

"Pun în pericol și oamenii ăștia de merg să-i salveze. Adică pun și pe alții în pericol, nu numai pe ei Își pun speranțe în tot felul de câmpuri energetice și tot felul de nebunii", a spus un turist.

"- Sunt niște inconștienți, părerea mea. Dar fiecare are dreptul să-și facă alegerile proprii în viață

- Credeți că există piramida asta energetică?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Eu personal nu cred", a spus un turist.

Fenomenul petrecut în fiecare an, la ora 16.45, atrage sute de oameni pasionați de fenomene paranormale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si