Autoritatile din Sinaia au avut planuri marete cu statiunea, iar multe dintre ele au devenit si realitate. 20 de milioane de euro, bani veniti de la Uniunea Europeana, au fost cheltuiti pentru un proiect de regenerare urbana a zonei centrale a orasului.

VLAD OPREA, PRIMAR SINAIA: S-au introdus cablurile in subteran, s-a inlocuit toata partea carsoabila, trotuarele, mobilierul urban este unul complet nou.

Sinaia este acum un oras smart, asa ca inclusiv iluminatul stradal este unul inteligent. Numarul de stalpi s-a marit de patru ori, fata de acum mai bine de cinci ani. Astfel, consumul de energie electrica s-a redus cu aproape 70%.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autoritatile locale au investit si in cladirile de patrimoniu din oras. Casa de vacanta a familiei Stirbei, unul dintre primele imobile construite in Sinaia, a fost reabilitata si transformata in muzeu.

Primarul din Sinaia spune ca s-a inspirat dupa modelul orasului Monte Carlo. Daca acolo, autoritatile au mizat pe litoral si au reusit sa duca faima locului in toata lumea, la Sinaia domeniul schiabil este principalul atuu.

Pe langa asta, alte proiecte vor fi implementate si in urmatorii ani.

VLAD OPREA- PRIMAR SINAIA: Am castigat si zece proiecte cu finantare europeana. Ele sunt in cele mai diverse domenii, de la mobilitate urbana, sanatate, educatie, cultura, sport. valoarea totala a lor este de peste 32 de milioane de euro.

Turistii sunt incantati de felul in care arata statiunea. Emilian si Roxana, de exemplu, sunt din Buzau si au venit sa-si petreaca zilele de concediu in Sinaia.

La o distanta de doar 13 kilometri, statiunea Azuga parca a ramas incremenita in timp. La o prima impresie, orasul pare parasit daca e sa ne uitam la trotuarele neingrijite, la parcul din centrul orasului care arata dezolant, dar si la fantana arteziana transformata parca intr-un bibelou vechi. In plus, oamenii se plang ca nu au unde sa se angajeze. Cat despre turisti, acestia vin doar in timpul iernii.

Investitiile in statiune par sa bata pasul pe loc, iar acest lucru se vede cel mai bine daca ne uitam la zecile de cladiri abandonate.

Primarul orasului spune ca a pus pe hartie 11 proiecte care ar putea fi finantate din fonduri europene. Ce planuri va reusi sa duca la bun sfarsit, doar timpul ne va spune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si