In articol:
Traim un deceniu de singuratate, in care am uitat sa mai traim in viata reala. Cazul Cristinei Topescu ne-a facut, dupa mult timp, sa ridicam privirea din telefon si sa ii sunam pe cei dragi, sa ne intrebam
CRISTIAN ANDREI, psiholog: Iata ca trebuie sa treaca saptamani bune ca oamenii sa observe ca tu lipsesti, in virtutea vietii sociale pe care nu o
Singurătatea e la fel de toxică ca şi consumul a 15 ţigarete pe zi, si a devenit o epidemie globală. Procentajul celor care locuiesc singuri este mai ridicat ca niciodată- jumătate din locuitorii Parisului şi două treimi din locuitorii din Stockholm trăiesc singuri.
În Marea Britanie, jumătate din cei de peste 75 de ani trăiesc singuri; mulţi dintre ei nu au vorbit cu o rudă sau cu un prieten de luni de zile.
Cerniti de griji si necazuri tristi, cu capul plecat si doborati de viata isi duc pasii pe strazi in cautarea unei farame de mai bine. E suficient sa te uiti in jur si sa ii descoperi, fiecare are povestea lui, care merita doua kinute din viata noastra, mult prea orbiti in goana noastra dupa mai mult si mai bine
Citeste si: Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari- kanald.ro
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Mai mult, mai bine nu mai exista demult pentru aceasta femeie, sta la colt de strada unde vinde cateva lucruri vechi primite de la altii, pe ale ei le-a vandut demult.
Si daca la noi nu se face nimic, in Anglia, pentru prima dată în istorie, exista o strategie naţională privind combaterea fenomenului izolării sociale, care ia amploare într-un ritm alert, ba mai mult s-a infintat un minister al singuratatii.
Singurătatea, una dintre cele mai periculoase boli ale secolului în care trăim. Drama unei pensionare
ELISABETA SAVULESCU, pensionara: Noaptea ma trezesc si am acel atac de panica de frica ca nu o sa ma gaseasca nimeni aicea, cand o sa mor. Asta e singurul of al meu.
Singura si neajutorata asa a ajuns femeia dupa ce toti cei dragi au parasit-o. Nepotii i-au plecat in strainatate de ani de zile iar sotul i-a murit recent. Acum la batranete i-au ramas doar amintirile si teama ca ar putea muri singura.
E dornica de vorba si dornica sa vada oamenii pe care ii urmareste din spatele ferestrei care o separa de lume.
BOGDAN ANTOHI, ASISTENT MEDICAL CRUCEA ALB-GALBENA: Este un subiect foarte dificil, este un subiect foarte greu cu care ne confruntam si din nefericire eu am avut ocazia sa stiu de oameni care au murit singuri in casele lor pt ca nimeni nu le a deschis usa.