Sunt imagini socante pe care niciun parinte nu ar vrea sa le vada vreodata. O bona bruscheaza pe rand cei patru minori de care ar fi trebuit sa aiba grija. Unuia, care pare cel mai mic, ii pune chiar piciorul pe cap.

Printr-o situatie similara, dar mai putin traumatizanta, a trecut si Ioana Macoveiciuc. In urma cu 7 ani a angajat o bona pentru fetita sa, Sofia, in varsta de doar 6 luni la vremea respectiva.

IOANA MACOVEICIUC, BLOGGERITA: Culmea, ne-a fost recomandata de o agentie, avea si dosar psihologic, toate aprobarile. Doamna era mitomana, inventa tot felul de lucruri.

Intre timp, mama fetitei a realizat ca bona nu parea sa aiba atat de multa experienta pe cat sustinea ca are si nici dragostea fata de copii nu era puternic manifestata.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

IOANA MACOVEICIUC, BLOGGERITA: Ma uitam pe camera sa vad ce se intampla: si asa am observant ca de exemplu, copilul plangea in camera ei, si ea se uita la TV pe care il dadea foarte tare, pentru ca nu voia sa auda plansul copilului sau iesea pe hol la fumat, desi ea a insistat ca nu fumeaza!

Si asta n-a fost tot.

IOANA MACOVEICIUC, BLOGGERITA: Ce m-a suparat cel mai tare a fost ca am vazut ca o stergea pe fetita la gura cu laveta de vase cu care tocmai stersese masa, scaunul.

Si m-am simtit prost ca trebuie sa las copilul sa treaca prin asa ceva ca eu sa ma conving ca femeia asta nu e in regula! 1

Avocatii atrag atentia ca astfel de fapte se pedepsesc inclusiv cu inchisoarea pentru cei care se dovedesc a fi vinovati. E important sa existe totusi imagini de pe camerele de supraveghere pentru a dovedi agresiunile. In plus, e bine sa cerem cel putin doua recomandari pentru bona pe care dorim sa o angajam si, mai ales, sa ii cerem cazierul judiciar.

BOGDAN BADEA, SPECIALIST HR: Ar trebui sa ai de la inceput niste conditii foarte clare, durata, programul, salariul, chiar si un contract de mana ar trebui semnat cu persoana respectiva, astfel incat sa fim siguri ca persoana respectiva este responsabila. 07.08

ANDREEA GURBAN, REPORTER STIRILE KANAL D: Specialistii in resurse umane ne sfatuiesc atunci cand cautam o bona sau o menajera, recrutarea sa fie printr-o agentie specializata, caci altfel riscam doua lucruri: 1- sa stimulam evaziunea fiscal prin plata la negru a salariilor si 2- sa nu stim lucruri cu adevarat desprei storicul persoanelor care fie ne vor face curatenie in gospodarie, fie vor avea grija de parintii nostrii.

Cel mai recent studiu al celor de la UNICEF arata ca, in Romania, cel putin un copil din 10 este victima unei forme de agresiune și abuz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si