Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Soluțiile inovatoare găsite pentru cursurile online

Jocuri, filmulețe de prezentare și un dialog permanent cu elevii, sunt câteva dintre soluțiile găsite de profesorii unei școli private pentru cursurile online.

Iulian Ciurea,

Cursuri online [Sursa foto: Edupedu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

https://www.stirilekanald.ro/scolile-militare-trec-in-regim-online-20114435

In salile de clasa goale si cu laptopul in fata, invatatorii si profesorii acestei scoli private din Cluj Napoca vin in fiecare dimineata la sediul unitatii de invatamant pentru a tine cursurile online.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

„Profesorii au ales sa predea din scoala pentru ca stim ca profesorii au nevoie de interactiune. Copiii sunt toti acasa, in online, respectand programul in intregime avand si ore de sport online, de muzica, de arta si toate celelalte materii”, spune directoarea școlii.

Profesorii au găsit soluțiile pentru cursurile online- jocuri și filmulețe de prezentare

Anca Nealcoș este invatatoare la clasa a patra.

In loc sa citeasca dintr-o carte veche, invatatoarea foloseste tehnici mai interactive pentru ca cei mici sa nu plece din fata ecranului.
„Lectiile trebuie sa fie sub forma de jocuri, sub forma de filmulete, sun forma de interactiune, intrebi si trebuie sa primesti un raspuns imediat ca sa iti dai seama ca sunt cu tine si sunt active”, spune învățătoarea.
Orele online dureaza la fel de mult ca si cele din clasa.
Pe langa informatiile din manualele scolare, copiii sunt invitati sa participle la jocuri in grup, sa vizualizeze filmulete educative si sa puna cat mai multe intrebari despre material predate, pana cand 1toata lumea a inteles fiecare lectie.

În online, sunt mai ușor de găsit soluțiile potrivite pentru elevi

„Ne lipseste sa fim aici in clasa, ne lipseste interactiunea, ne lipseste energia aceea pe care copiii o aduc in fiecare zi”, spune învățătoarea.


„Profesorii au nevoie sa isi regandeasca modul de a preda pentru ca atunci cand sunt aici fizic e un anumit gen de interactiune”, spune directoarea școlii.
Pentru ca modul lor de predare sa fie si mai eficient, profesorii se pot consulta si cu specialistii scolii si psihologii. Astfel, spun ei, reusesc sa fie nu doar mai creativi dar au si mai mult spor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI