Veselă, plină de viață și mereu zâmbitoare, Sorina Pintea a fost o figură colorată a guvernului Dăncilă, uneori chiar prea colorată, ceea ce i-a atras de multe ori critici.

Dar ultimele zile ale mandatului de ministru au venit pentru Sorina Pintea cu vești nu tocmai bune despre sănătatea ei. Pe față i-a apărut o pată suspectă.

SORINA PINTEA: Pata de pe față s-a accentuat, dar fiind o doamnă, folosesc fond de ten și acopeream.

Sorina Pintea a vizitat mai mulți medici dermatologi, dar niciunul nu a reușit să-i pună un diagnostic exact. Totuși, a insistat cu încrederea în sistemul medical românesc.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Sorina Pintea a purtat o rochie de 2200 de dolari, la o vizită pe șantier! Iulia Albu a desființat-o: „Este de un penibil greu de imaginat”

SORINA PINTEA: În data de 25 octombrie, n-am să uit, m-am trezit dimineața și nu puteam să-mi desfac mâinile.

Nu la mult timp a venit și diagnosticul cumplit- dermatomiozită- o boală imună care distruge mușchii și ucide bolnavul în câțiva ani.

Sorina Pintea, mărturie tulburătoare după ce a fost diagnosticată cu o boala rară

Au fost momente grele pentru Sorina Pintea.

SORINA PINTEA: Sunt nopți în care te trezești și spui: nu mi se întâmplă mie, nopti in care nu vrei sa stie familia ce simti. Zile în care te uiți în jur și-l invidiezi pe cel care merge pe bicicletă, pentru că te gândești că n-o să poți niciodată.

Administrarea de hidrocortizon n-a ameliorat simptomele, așa că fostul demnitar a primit imunoglobulină, tratament pe care, ca ministru, l-a încurajat în România.

Încet-încet, boala a intrat în remisie și, mai mult, pentru că a fost diagnosticată în primele șase luni, mușchii au fost foarte puțin afectați și speranța de viață este extrem de bună.

Citeste si: Ce este dermatomiozita, boala cruntă de care suferă Sorina Pintea?

Acum, transformată din ministru al sănătății direct în pacient, Sorina Pintea spune că, pe lângă medici și pastile, optimismul bolnavului este extrem de important pentru vindecare.

SORINA PINTEA: Mi-am dorit foarte mult să fiu bine și sunt.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si