Pompierii nostri au reusit sa recupereze trupurile neinsufletite a doua persoane. Este vorba despre un cuplu, sot si sotie. Salvatorii i-au gasit imbratisati in fata mortii. Peste 6 ore a durat interventia din cauza dificultatilor din zona distrusa.

52 de militari romani alaturi de 4 caini instruiti special, intervin de ieri dimineață pentru salvarea și recuperarea celor afectati de cutremur in Durres, orasul unde seismul a facut prapad.

Cu sute de victime si tot atatea cladiri prabusite, cu mii de oameni fara adapost, albanezii au cerut ajutor international.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Doliu național în Albania, după cutremurul care a lăsat în urmă zeci de morți. Un alt seism a lovit, azi, Grecia

In total au ajuns in Albania 200 de salvatori din mai multe tari europene. Echipajele de salvare lucreaza fara oprire. Dar atmosfera este apasatoare. Stiu ca doar printr-un miracol mai pot gasi pe cineva in viata. Multi dintre supravietuitori si-au pierdut intreaga familie in cutremur.

In Durres, 2000 de sinistraţi stau in corturile improvizate pe stadionul orasului, de cand au scapat de cutremur. Sunt parinti, copii, batrani, oamenii care si-au pierdut pe cineva drag, persoane ramase fara case sau pur si simplu ingroziti de pericolul prin care au trecut.

In Albania a fost decretata stare de urgenta. Peste 250 de replici au urmat cutremurului initial, cu magnitudinea de 6,4.

Noi imagini din timpul seismului arata forta cu care s-a miscat pamantul. Iar cutremurul cel mare a fost urmat de alte cel putin inca doua cu magnitudine de peste 3.

Citeste si: Cutremurul din Albania, prin ochii unui român: „Au sărit tablourile de pe pereţi. Nu știam ce să facem”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si