Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Specialiștii au soluția pentru a ține sub control pofta de dulce

Pofta de dulce cu multă voință se ține sub control! Nu-i așa că v-ați săturat de această replică? Ce ați zice dacă venim acum cu soluția salvatoare?

Iulian Ciurea,

Specialiștii ne învață cum să ne ținem în frâu pofta de dulce [Sursa foto: unica.md]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„O persoana care porneste fara mic dejun si-apoi pt pranz isi ia ceva frugal si-apoi pana seara consuma doar un ceai, evident ca pofta de dulciuri se instaleaza si inainte de cina consuma mai multe dulciuri, undeva dupa ora 16. Vestea buna e ca pofta de dulce se poate tine sub control iar acest lucru se realizeaza avand o rutina alimentara, o disciplina alimentara relativa pe care sa o putem respecta si transforma intr-un stil de viata”, spun specialiștii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Simplu de zis dar in practica nu pare chiar asa usor de facut. Aparent, solutia ar fi regimurile alimentare, cu restrictii serioase ale dulciurilor. Specialistul in nutritie, Lygia Alexandrescu ne explica faptul ca acestea nu fac altceva decat sa dea peste cap organismul si sa il provoace sa tanjeasca si mai mult la alimentul ce ii este interzis.

Specialiștii au soluția pentru pofta exagerată de dulce

„A renunta complet la dulce nu e firesc. Sigur, nu neaparat dulce concentrat, dar dulce fie ca e vorba de glucoza, fructoza, fie ca e vorba de un dukce dintr-un desert, dar persoanele care il scot in totalitate practic produc un dezechilibru major si la prima abatere, creierul isi aduce aminte de acea senzatie de bine si isi doreste, pt ca zaharul da dependenta, si-atunci dependenta revine si e foarte greu de tinut sub control”, spun specialiștii.

Solutia este chiar sub ochii nostri si este la indemana oricui, chiar si a celor mai mari pofticiosi.

„Cel mai important lucru este ca micul dejun sa fie preznet. Micul dejun bogat in carbohidrati, bogat in glucide integrale, fulgi de ovaz, paine, miere...deci niciodata nu sarim peste micul dejun? Niciodata nu sarim peste micul dejun. Apoi distanta dintre mese sa nu depaseasca 3 ore, 3 maximum 4 ore.

Deci mancat putin si des? Da, putin si des, pt ca atunci organismul regleaza glicemia, Si al treilea lucru: dulciuri integrale. Chiar daca e desert, sa aiba faina integrala, dulciuri care sa aiba nutrienti reali, pentru a avea senzatia de satietate”, spun experții.

Pofta exagerată de dulce ne poate duce la medic

„Atât timp cat s-a mancat ceva dulce de dimineata si pofta urmatoare este tot de dulce, e clar ca trebuie consultat medicul specialist si investigat aceasta stare. E posibil sa existe un diabet in familie, care sa se manifeste si la persoana respectiva, genetic, sau pe un atac de panica, pe o depresie, exista o hipoglicemie care trebuie investigata”, spun specialiștii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI