Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Specialiștii ne învață cum să nu ne îngrășăm după ce ținem dietă

De parcă nu ar fi suficient faptul că regimul alimentar este o adevarată provocare pentru corp, o problemă și mai mare apare când terminăm dieta.

Iulian Ciurea,

Experții ne învață cum să nu ne îngrășăm după dietă [Sursa foto: ele.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Regimul alimentar de slabire nu este niciodata usor de tinut. Poftele sunt puse-n cui iar portia de alimente este redusa drastic. Tendinta este ca odata date jos kilogramele in plus, cel care a fost la dieta sa isi reia obiceiurile alimentare. Nimic mai gresit.

„Solutia este ca introducerea alimentelor care au lipsit din dieta sa se faca treptata. Odata ce ai terminat si ai ajuns la greutatea obiectica, si iti intri in hainute si iti place cum arati, nu te apuci sa dai iama sis a revii la obiceiurile anterioare. Insa nu poti sa continui nici cu obiceiurile din dieta, pentru ca dieta inseamna frustrare, inseamna strictete, excludere, deci clar nu vorbim despre un stil de viata si rezultatele rapide se ating cu dieta dezechilibrata asta este realitatea”, spun nutriționiștii.

Cum să nu ne îngrășăm după dietă. Specialiștii ne explică provocarea

Dieta de mentinere poate fi în sine considerata un regim, ce implica pastrarea acelorasi reguli alimentare din timpul curei de slabire, insa cu mici… avantaje.

„Vom incepe saptamanal sa introducem cate o grupa de alimente care a lipsit. În asa fel incat sa putem controla si din cand in cand sa nu uitam si de cantar.

Daca s-a tinut o dieta hiperproteica, introducem fructele mai intai”, spun specialiștii în nutriție.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Atata timp cat doua saptamani am introdus fructele si ne mentinem greutatea, putem trece la urmatoarea grupa de alimente care a lipsit. Si asta este painea. Si ijnroducem painea dimineata. Pentru o saptamană introducem accest carbohidrat complex, apoi trecem la paste, cartofi, doar la pranz, niciodata seara. In asa fel incat treptat, in cateva saptamani bune, reintroducem toate alimentele si ne reeducam, cu grija pe cantar, ne reeducam si mentinem rezultatele”, spun specialiștii.

Organismul trebuie să se readapteze la noul regim

Intr-un interval de 2-3 luni de zile, organismul ar trebui sa se reobisnuiasca, treptat, cu toate alimentele de care a fost, la un moment dat, privat.

„O data ce am ajuns sa avem toate grupele de alimente, practice reusim sa mentinem greutatea sub control. Cu siguranta rezultatele obtinute dupa acea dieta drastica, la 3 luni dupa ce s-au introdus treptat toti nutrientii, cele 10 kilograme date jos sunt cu siguranta 7-8, ceea ce nu e deloc rau, asta e motivul pt care intotdeauna recomanda scaderea greutatii cu 2 kg sau 3 mai putin decat ne propunem sa ne mentinem
Singurul categorie de alimente care ramane limitata chiar si dupa finalizare dietei de mentinere, este dulcele. Nu trebuie consumat mai mult de o data-de 2 ori pe saptamana”, spun specialiștii.

Dupa fiecare dieta de slabire, perioada de mentinere aduce cateva kilogrme in plus organismului. Insa corpul trebuie monitorizat constant, pentru a nu lua mai mult de 20 la suta din totalul greutatii pe care a dat-o jos.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI