"Aveți grijă ce anume cumpărați de Ziua Îndrăgostiților și de unde! Protecția Consumatorului ne sfătuiește să nu ne lăsăm păcăliți de comercianții de ocazie care încearcă să facă profit pe seama cuplurilor romantice. De multe ori, pentru a scăpa mai ieftin, oamenii cumpără cadouri de pe site-uri obscure sau chiar din portbagajul mașinii celor are le promit chilipiruri", a transmis Cristian Sabbagh.

Atenție la cadourile ieftine

De la dulciuri și flori, până la cosmetice și bijuterii din metal prețios, toate se află pe lista cadourilor preferate de Ziua Îndrăgostiților. Nu puțini sunt cei care, din cauza prețurilor piperate, aleg ca în luna iubirii să cumpere cadouri de unde e mai ieftin.

Doar că un astfel de gest ne-ar putea costa scump, atrag atenția specialiștii în protecția consumatorului.

"Doar în ultimele șapte zile au fost peste 280 de alerte, din care 60 la produse cosmetice. Din păcate, aceste produse, în alertă, ne pun în pericol sănătatea și siguranța. Când vine vorba despre cosmetice aduse în pungă sau din lanțuri de trasabalitate incerte, trbeuie să știm că termenul de valabilitate începe de când s-a desigilat, iar dacă produsul nu are folie de protecție nu știm ce s-a întâmplat cu el", a declarat Sorin Mierlea, preșeidnte INFOCONS.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Bijuteriile, un alt cadou aflat în top de Ziua Îndrăgostiților, ne pot păcăli ușor. În ianuarie, ANPC a mers în control la diferite magazine de bijuterii. Unii comercianți vindeau cioburi la preț de aur, iar alții nu afișau gramajul corect.

"Cei care vor să cumpere o bijuterie pentru persoana iubită trebuie să se asigure că vor primi un certificat de calitate în original. Acesta trebuie să conțină titlul metalului, originea pietrelor prețioase, dar și detalii despre operatorul economic de unde a fost cumpărată bijuteria", a transmis Mădălina Bichir, reporter Știrile Kanal D.

Atunci când vine vorba despre dulciuri, Protecția Consumatorului ne sfătuiește să le cumpărm doar din locuri autorizate, să verificăm, înainte de achiziționare, starea ambalajelor și termenul de valabilitate. Cât despre bomboanele de ciocolata, acestea trebuie să aibă suprafața lucioasă, fără pete, uscată și să nu fie lipicoase.

Citește și: VIDEO- Daniela Gyorfi dezvăluie secretul relației: "Ești puternic când ai familie. Eu îl am pe George". Artista a lansat o piesă cu Ticy, dedicată iubirii


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: