Prima regula pentru masa de seara este sa alegem alimente care se digera rapid, ne atrage atentia specialistul in nutritie. Iar proteina animală nu se afla printre ele.

„Daca noi mancam seara carne practic ea incepe sa fie metabolizata dar nu se termina metabolismul respectiv, nu se absoarbe complet si-atunci nu e usor de digerat noaptea”, explică expertul în nutriție Lygia Alexandrescu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Odata cu apropierea serii, organismul intra intr-un repaos iar metabolismul si celelalte functii, inclusiv digestia, se incetinesc. In aceasta perioada, trebuie sa fim atenti la ceea ce ingeram.

„Un somn odihnitor, sa fim destui de satui, sa nu ne fie foame, sa nu ne deranjeze, sa putem adormi in asa fel incat sa ne odihnim bine si asta inseamna ca avem nevoie de niste alimente care sa se digere usor in primul rand, niste alimente care sa aibe putine calorii si care sa produca acea stare de bine, de liniste”, atrage atenia Lygia Alexandrescu.

Masa de seară ne poate îngreuna stomacul. Specialiștii au soluția

Salatele, legumele la gratar, legumele la cuptor, supe crème, branzeturi mai putin sarate, lactate fermentate- acestea sunt recomandările specialiștilor pentru o cină ușoară.

„Ceaiul de lavanda, ceaiul de tei, dupa o masa usoara cu salate, cu supe crème, cu multe legume cu frunze verzi, cu fibre multe, putem bea la jumatate de ora dupa cina un ceai de lavanda, amestecat cu tei si asta ne va asigura fara probleme un somn odihnitor”, spune expertul în nutriție.

Si cantitatea poate face diferenta intre ceva sanatos si ceva complet nerecomandat.

Cina usoara asigura nu doar un somn linistit, ci si un organism mult mai sanatos.

Ideal este sa nu depasim 300 de calorii. In plus mai trebuie sa stim ca cina nu este obligatorie daca organismul nu simte nevoia sa manince.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si