Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Spectacol impresionat de Ziua Marinei Române. Sute de oameni au participat la demonstrațiile din fața Comandamentului Flotei din Constanţa

Forțele Navale Române au organizat un adevărat spectacol de Ziua Marinei. După o absență de patru ani, marinarii au efectuat Exercițiul demonstrativ „Forțele Navale Române 2023" pe scena din fața Comandamentului Flotei. 

Redactia Stirile Kanal D,

Spectacol de Ziua Marinei [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

După o absență de 4 ani, Forțele Navale Române au organizat un adevărat spectacol de Ziua Marinei. Chiar dacă condițiile meteorologie nu au fost favorabile, demonstrațiile au continuat. Printre acestea se numără o secvență de luptă împotriva submarinului inamic.

Citește și: VIDEO- Procesiune impresionantă la Mânăstirea Nicula. Zeci de mii de credincioși s-au rugat la icoana făcătoare de minuni

Pentru siguranța militarilor, exercițiul demonstrativ a fost adaptate 

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D: „Se simt multe emoții, marinarii sunt pe poziții. După patru ani de absență, aceștia vor prezenta un exercițiu demonstrativ pe scena maritimă din fața Comandamentului Flotei, dar mai multe detalii ne va oferi Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române. Cum va debuta Ziua Marinei în această zi?”

Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale Române: „După o absență de patru ani reluăm prezentarea exercițiului demonstrativ. Din păcate, astăzi, condițiile meteorologice sunt nefavorabile. Vântul suflă cu putere dinspre larg spre țărm, marea este agitată.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Exercițiul demonstrativ a fost adaptat la aceste condiții și punem pe primul loc siguranța oamenilor, siguranța militarilor, a navelor, a echipajelor și a tehnicii. Secvențele care aveau un grad deosebit de risc și care depindeau foarte mult de condițiile meteo au fost scoase. Navele militare fluviale aduse special pentru Ziua Marinei au rămas în portul Constanța, dar publicul va putea să le vadă.

Vor fi câteva secvențe pe această faleză: secvențe de luptă împotriva submarinului inamic, dar și secvențe de combatere a migrației legale pe mare. Se va încheia cu retragerea torțelor a marinarilor militari. Vom fi prezenți pe faleza din Constanța, în zona Cazinoului, începând cu ora 20:00, unde Forțele Navale vor susține un mini-concert. De la ora 20:30, marinarii se retrag cu torțe pe faleză.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI