Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Strada din Slănic continuă să se surpe. Oamenii evacuați nu au nicio idee când se vor putea întoarce înapoi în case. ,,Cine răspunde de viețile noastre?''

În Slănic Prahova încă este stare alertă, după ce un crater a apărut în asfalt, ieri.

Redactia Stirile Kanal D,

Strada din Slănic continuă să se surpe [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Încă e alertă în Slănic Prahova după ce un crater uriaș a apărut ieri în asfalt. În teren au ajuns echipe de specialiști de la București, și au fost montate dispozitive care să monitorizeze mișcările asfaltului. Dar oamenii evacuați nu au nicio idee când se vor putea întoarce înapoi în case, a transmis Simona Pătruleasa.

Strada din Slănic continuă să se surpe

Este mesajul care le-a dat fiori locuitorilor acestui cartier din Slănic Prahova. Dimineață, în asfalt a apărut o groapă uriașă. Surparea străzii a fost surprinsă și de camerele de supraveghere, iar în imagini se vede cum craterul devine tot mai adânc.

Speriați că terenul ar putea să o ia la vale, oamenii au alertat autoritățile.

20 de locatari din cele două blocuri apropiate de surpare au fost evacuați.

,,Medicamentele, câteva haine, câteva alimente, atât. Pe repede înainte așa? Păi dar ce să faci, chiar nu ai ce să faci. În situații din astea zici mersi că scapi întreg'', a spus un localnic.

,,Dimineață când am plecat la muncă, în jurul orei 9.00, nu era așa grav, era puțin pe stradă și puțin pe trotuar.

M-am întors de la muncă pentru că m-au sunat vecinii să mut mașina și am observat cât de grav este acum și pare că se îndreaptă spre bloc'', potrivit unui localnic.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Astfel de surpări ale pământului au mai apărut în localitatea Slănic, în urmă cu câteva luni.

Această femeie care a fost nevoită să plece din casa ei se chinuie și astăzi să afle răspunsuri de la autorități.

,,Cine, domnu primar? Cine răspunde de viețile noastre? Casele și bunurile noastre s-au dus și se duc și la ora actuală.

Am anunțat autoritățile, de ce n-ați luat până acum măsuri? De ce nu vă pasă de viețile noastre?'', potrivit unei localnice.

Citește și: VIDEO: Stare de alertă în județul Prahova! O stradă din Slănic s-a surpat, iar locatarii din blocuri au fost evacuați de urgență

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Deși autoritățile locale cunoșteau problemele, până acum nu au fost luate măsuri concrete pentru protejarea populației. A fost trimis și un elicopter care a survolat localitatea pentru a vedea de la înălțime dacă au mai apărut cratere și în alte zone.

,,Voi convoca Comitetul pentru Situații de Urgență, am vorbit cu proprietarii de la bloc, amiabil, pentru o zi, două, vom căuta să le asigurăm un spațiu, dacă eu nu au pe unde să stea, pe la vecini, pe la prieteni, în rest așteptăm specialiștii de la București să ne spună ce se întâmplă'', a declarat Daneluș Costea, primar Slănic. 

,,O surpare, e mai mult, că nu pare la prima vedere o alunecare. Clar avem de-a face cu o situație de urgență. Până nu se face o expertiză clară și până nu știm un motiv concret, nu ne putem pronunța'', a declarat Emil Drăgănescu, prefect Prahova.

Momentan, persoanele evacuate nu știu când se vor putea întoarce în apartamentele lor. Autoritățile vor monitoriza zona pentru a vedea dacă groapa din asfalt se adâncește și dacă surparea se extinde.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI