Forfota de altadata din campus la inceput de an universitar nu s-a mai repetat si in aceste zile. Din cauza pandemiei locurile in caminele din Cluj s-au redus.

Noul an universitar- studenții, condiții speciale în cămine

Daniel este unul dintre studentii care au avut norocul de a prinde un loc intr-un camin al universitatii Babes Bolyai.


"Au intrat foarte putini si a fost greu sa intru dar am avut noroc", spune studentul.
Tanarul din Satu Mare incepe primul an la stiinte politice si va avea cu siguranta amintiri de neuitat din aceasta perioada de studentie.

Citeste si: VIDEO- Bucureștenii, fără târg de Crăciun. Nicușor Dan: Nici de Paște

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dupa ce si-a ocupat locul in camera, tanarul a aflat si regulile speciale pe care trebuie sa le respecte in camin. Pe holuri va trebui sa poarte masca si sa interactioneze mai putin cu noii colegi. Desi a fost cazat intr-o camera cu mai multe paturi, el va imparti aceeasi incapere doar cu un alt baiat.


"E mult mai bine decat patru sau sase intr-o camera foarte mica", spun studenții.

Studenții, început de an în condiții speciale- cursuri online și cămine cu locuri reduse

Nici parintii nu mai au acces in camine. Ei si-au putut ajuta copiii cu bagajele doar pana la intrarea in cladire. Mama lui Daniel a avut grija sa ii puna in sacose de toate, ca sa nu duca dorul mancarurilor de acasa.

Citeste si: Incepe nebunia cazarilor in toata tara! Unde sunt cele mai scumpe chirii

Anul acesta conducerea universitatii a modificat regulile cazarilor in camine. Din cele 6500 de locuri in campusurile UBB, studentii au putut ocupa doar 1800.
"Am renuntat pentru siguranta studentilor la cazarile in camerele cu 4-5 paturi si bai la capatul coridorului. Caminele sunt dotate cu dozatoare cu dezinfectanti, cu tot ce e nevoie, ca sa nu apara pe cat posibil cazuri de infectare", spune Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al universității.

Locurile reduse în cămine- studenții caută chirie

Cei care nu au prins loc in caminele studentesti, au fost nevoiti sa isi caute chirie in apartamentele din Cluj. Agentii imobiliari sustin ca in aceasta perioada s-au vazut unele schimbari pe piata imobiliara.

Citeste si: Crima oribila! Un student din Galati a murit, dupa ce un coleg de-al lui l-a lovit

"Prima tendinta pe care am vazut-o este ca studentii care au fost colegi in anii anteriori s-au grupat cate trei patru si au ales apartamentele cu 3-4 camere. Acum cei care au bugete putin mai mari, respectiv studentii straini au optat sa ia apartamente mai mici, dar in prima faza apartamentele mari au fost la mare cautare", spun agenții imobiliari.
Chiria lunara pentru astfel de apartamente ajunge insa la 450-500 de euro, asadar studentii trebuie sa plateasca cel putin 100 de euro de camera.

La camin studentii platesc in medie 170 de lei pe luna.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si