România este la coada Europei când vine vorba de tinerii care lucrează încă de pe băncile facultății. Programul încărcat dorința de a petrece timpul liber cu prietenii, dar mai ales salariile mici, îi determină pe cei din generația Z să stea pe banii părinților până după terminarea studiilor, a transmis Cristian Sabbagh.

Studenții români nu se înghesuie la muncă

Să te împarți între învățat, ieșit cu prietenii...

timpul liber se cam duce dacă vrei să și lucrezi fără susținerea părinților e foarte greu, a mărturisit o studentă.

Daria este studentă la Facultatea de Litere în Craiova și își dorește să devină traducător de engleză franceză. Tânăra nu a lucrat niciodată pentru că timpul nu-i permite.

Trebuie tot timpul să renunț la ceva la ceva ce-ți face plăcere în detrimentul muncii, din păcate eu nu am vrut să mă angajez deoarece am vrut să văd cum e primul an cum mă descurc în sesiune, cum fac față cu examenele, a mărturisit o studentă.

Locuiește cu părinții care o ajută cu bani de buzunar, astfel că job-ul nu este momentan o prioritate.

E foarte greu să-ți găsești. De exemplu, la mine pe traducere nu mă angajează nimeni acum fără o facultate, fără un examen, fără ștampilă, un aviz, Aș fi dispusă să lucrez cam în orice domeniu, dar la cât de mici sunt salariile,

a mărturisit o studentă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Potrivit statisticilor doar doi la sută dintre studenții români au în momentul de față un job și doar unu la sută își caută de muncă.

Nu am lucrat nimic, dar sunt în căutare. Undeva la patru mii de lei mi se pare că ar fi chiar decent pentru un începător, a mărturisit o studentă.

Un salariu net pe care mulți angajatori nu-l pot oferi din prima lună începătorilor așa că soluția nu este să-ți cauți job, ci să-l aștepți pe cel potrivit, ne-o spune Andra, studentă în ultimul an la matematică.

Aș vrea să rămân pe nișa asta, nu vreau altceva nici în timpul facultății, nici.... adică dacă nu pică ceva din cer, nici eu n-o să caut până nu până nu.... a mărturisit o studentă. 

Lipsa unui salariu potrivit pentru stilul lor de trai i-a determinat pe mulți să renunțe la facultate și să ia calea străinătății. Printre ei se numără și Alexandru care a fost camerist în Anglia, pe un salariu de o mie trei sute de euro pe lună.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Țara noastră se află la coada clasamentului european la capitolul studenți angajați, alături de Slovacia și Ungaria. În schimb, Olanda, Danemarca și Germania ocupă primele locuri.

Citește și: VIDEO- Bagaje pline cu amintiri și emoții în vamă, după sărbătorile Pascale. Românii care trăies și muncesc în diaspora și-au încheiat vacanța


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: