Cu mesele pline de bunatati si cu decoruri speciale, studentii din Sibiu au petrecut in avans Pastele.

In doar cateva ore au fost pregatite mii de gogosi, placinte, prajituri, pasca si cozonac. Mai mult decat atat, tinerii si-au demonstrat talentul si la vospitul oualor.

Ouale de Paste, decorate de studentii straini din Sibiu 

Studentii straini au fost foarte incantati de tehnicile invatate pentru a decora ouale de Paste.

Student: Trebuie sa alegem frunzele pentru a face cel mai frumos ou pe care l-am decorat vreodata, asa ca vom face ca aici si il vom pune in ciorap.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cofetariile nu mai contenesc cu listele de comenzi pentru cozonaci de Paste!

Reporter: „Un pic cam greu?”

Student străin: „Da, putin, dar e bine”.

Ingredientele pentru pregatirea bunatatilor de Paste au fost asigurate de catre reprezentantii Universitatii Lucian Blaga din Sibiu (ULBS).

Citeste si: VIDEO| Desi se apropie Pastele, proprietarii fermelor de pasari se tem ca vor ramane cu ouale nevandute!

Ramona Todericiu, director general adjunct ULBS: Este o ocazie farte buna, mai ales pentru studentii straini, de a cunoaste obiceiurile si traditiile noastre, de a socializa, de a-si cunoaste colegii de camin si de a se simti bine, de a se distra, pana la urma.

Pe de alta parte, in prag de Paste, ouale romanesti nu mai au cautare, spun proprietarii fermelor de pasari care se tem ca vor ramane cu mii de bucati nevandute.

Daca in anii trecuti, in perioada Pastelui pretul unui ou ajungea si la 1,5 lei, anul acesta nu sunt cautate nici la 60 de bani. Ion Gavrila are o ferma cu gaini ouatoare in comuna Matca, judetul Galati si spune ca a ajuns sa vanda oul si 0,22 de lei, desi costul de productie este mult mai mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si