După ce a lucrat 10 ani în bucătăriile din Italia, Gabriel s-a întors în comuna sa natală, unde s-a angajat ca bucătar-șef la cel mai mare restaurant din Malu Mare, Dolj. De mai bine de 9 ani e mâna dreaptă a proprietarului.

De la bucătăria italiană la succes local: Gabriel, bucătar-șef în comuna natală, aduce savoarea internațională la cel mai mare restaurant din Malu Mare, Dolj

Teo Argint, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Astăzi trebuie să pregătim platourile pentru diseară. Carne de vită pentru 18 persoane. Hai să ne apucăm să tranșăm. Deci, îmi trebuie 6 bucăți de vită”, explică bucătarul.

Gabriel a povestit că: „Aici era o groapă de gunoi, nu era nimic! Într-un an de zile, doi ani aproape, a fost gata locația, așa cum o vedeți acum. Pentru mine a fost wow. Eu veneam de la un restaurant care făcea strict evenimente, nunți, botezuri. Marea majoritate a clienților noștri vin din altă parte. Craiova... cei care își fac evenimentele muncesc în străinătate”.

Citește și: Infrastructură în avans: Ministerul Dezvoltării investește peste 262 de milioane lei în drumuri, apă, canalizare și poduri prin Programul „Anghel Saligny”

Comuna este situată aproape de Craiova, iar mediul rural nu i-a speriat pe antreprenorii cu viziune.

„Ăsta este pontonul, este punctul cel mai bine cotat al locației, și în a-la-carte, și pentru un eveniment. Toată lumea dorește să stea lângă lac. Sper să ne extindem și în locația de lângă. Un hotel pentru această zonă este în construcții”, a mai spus bucătarul-șef.

Afaceri înfloritoare în Malu Mare: Valentin aduce frumusețea naturii cu o seră ce produce zeci de mii de plante din 30 de soiuri în fiecare an

Tot în Malu Mare îl găsim şi pe Valentin, care şi-a deschis o afacere cu flori. Câteva zeci de mii de plante din 30 de soiuri pleacă la vânzare anual din mica seră.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Valentin spune că: „Uitându-ne în jur, se dezvoltă foarte mult comuna și trebuie să vii cu o idee, cu altceva. Și am zis să venim cu flori. Sunt mulțumit față de anii trecuți pentru că deja tinerii au început să se orienteze către a munci în țară decât în partea aia pentru că de muncă este. Avem foarte multe firme în comună”.

Iar asta se observă și în faptul că tot mai mulți localnici și-au găsit de muncă aproape de casă.

Citește și: 30 de ani de performanță în chirurgia oftalmologică din România

„- Au apărut foarte multe firme la care lucrăm și eu, și fata mea, ginerele meu. În medie, toți lucrăm aici, în jurul Malului Mare.

- Și vă ajută lucrul ăsta că nu mai plecați în străinătate?

- Da, ne ajută, că nu mai rămân copiii singuri acasă cu bunicii”.

Explozie de afaceri în comuna Malu Mare: Numărul lor se dublează în ultimii trei ani, în timp ce birturile dispar

De altfel, în ultimii trei ani, numărul afacerilor din comună s-a dublat. Au dispărut, în schimb, birturile. 

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Substanțe toxice și afaceri ilegale în agricultură: Scandalul roșiilor coapte din Buzău și consecințele asupra pieței legumicole

„- Deci nu avem nicio cârciumă, niciuna absolut! Nu se dă pe datorie, nu nimic.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

- Și e bine că nu mai sunt cârciumi?

- Da, foarte bine.

- De ce?

- Pentru că nu se mai duc tineretul să facă scandal. S-au desființat acum câțiva ani. Și suntem mulțumiți, avem liniște”, povestesc localnicii.

Comuna Malu Mare a numărat anul trecut peste 8.000 de locuitori, dublu față de recensământul din 2011.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si