E uluitor că există încă români care nu au înțeles că soluția pentru deparazitarea oilor te ucide. După ce ieri a pierit un copil de 7 ani, astăzi, două gravide din Maramureș au ajuns în stare gravă la spital după ce s-ar fi spălat pe cap cu substanța otrăvitoare. Medicii se zbat să le salveze. Vă avertizez, urmează informații cu un puternic impact emoțional, a transmis Cristian Sabbagh.

Soluția de oi a băgat două gravide în spital

Cu ochii în lacrimi, bunica celor două gravide nu își explică cum de toată familia a ajuns la spital. Una dintre tinere – în vârstă de 17 ani și însărcinată în 4 luni – și-a pierdut prima cunoștința după ce a folosit o substanță toxică pentru animale, în loc de șampon. Speriat, iubitul ei a sunat la 112. Câteva minute mai târziu, cumnata ei, în vârstă de 22 de ani și gravidă în 6 luni a picat ca secerată.

Era o salvare în drum. Pe una a pus-o pe salvare, una era în pat. După ceva timp am sunat și a dus-o și pe astălaltă! Nu au mai făcut din astea până acum, nu știu ce a fost cu ele, a spus bunica fetelor.

Una dintre tinere ar fi turnat substanța toxică- folosită pentru a ucide păduchii la oi și capre- în sticla de șampon. Rând pe rând și ceilalți membri ai familiei s-au spălat cu ea. Un adult și doi adulți au ajuns și ei la spital.

Doi copii, unul de trei ani și unul de 7 ani sunt la târgul lăpus sub supraveghere.

Nu lucrau la fermă, nu aveau animale, nu nimic. De asta cred că nu știau ce este și la ce folosește, a spus primarul.

Una dintre gravide este în comă, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele ei de supraviețuire. Cealaltă și-a revenit, însă nu este în afara pericolului și a rămas sub supraveghere.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

- Suntem rezervați în ceea ce privește starea lor. Se poate întâmpla orice, oricând. Așteptăm să vedem. Primele 48 de ore sunt oricum critice!
- Este afectată și sarcina?
- Până în aceste momente nu sunt semne că ar fi afectate, a declarat medicul.

Soluția de oi a băgat două gravide în spital[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Intoxicația cu soluție pentru deparazitare a ajuns să fie la ordinea zilei în România. Autoritățile au schimbat legea, iar substanța toxică nu poate fi cumpărată fără rețetă specială de la veterinar. Eforturile par să fie în zadar, pentru că tragediile se țin lanț. Ieri un copil de numai 7 ani a murit după ce a inhalat otrava. Alte cazuri similare au fost înregistrate la Timiș, Caraș Severin, Oradea sau Constanța.

Polițiștii au deschis și ei o anchetă și încearcă să stabilească de unde a fost achiziționată substanța toxică.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO Luptă târzie cu fenomenul „vaping”. Dispozitivele de vapat se vând ca pâinea caldă. Ce spun specialiștii?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si