Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Sute de euro, ca să intre în casă. Taxe de acces enorme

Plătesc sute de euro ca să intre în propria casa! Mai mulți locatari dintr-un cartier din Arad s-au trezit peste noapte, cu taxe de acces enorme.

Iulian Ciurea,

Bariera [Sursa foto: Nice SpA]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe strada Diogene sunt 15 vile si 5 blocuri. In total, peste 100 de apartamente. De cateva zile oamenii care locuiesc aici au vazut o instiinţare prin sunt obligaţi să plateasca accesul catre casele lor.

Taxe de acces enorme, de sute de euro, ca să intre în propria casă

"Era 450 de euro pe luna pt o masina pt 3 persoane", spun oamenii.
Oamenii stiau ca strada este domeniu public si nu inteleg ce este cu aceasta taxa.

Citeste si: Proiect de casă bine conceput: baza de încredere pentru o viață mai bună

Citeste si: A nins în România! Unde s-a depus un strat consistent de zăpadă: „Am intervenit cu utilajele de deszăpezire”- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Șase ingrediente pentru o relație de iubire împlinită, dezvăluite de un psiholog după ce a consiliat cupluri din 40 de țări- antena3.ro

"Traim intr-un cartier rezidential in arad si avem fosa septica, strada e vanduta, nu avem access a intram in curte, cred ca primaria ar trebui sa faca cea in privinta asta ca mie nu mi se pare normal", cred rezidenții.


Dezvoltatorul care a ridicat casele in urma cu 15 ani a intrat in faliment, iar mare parte din constructii au fost finalizate de un alt investitor. Primaria a refuzat sa preia strada de acces iar pentru a-si recupera datoriile ramase de la firma care a demarat lucrarea, lichidatorii au scos la vanzare terenul ramas liber: adica tocmai strada.

Sute de euro taxe ca să intre în propria casă

"Mi se pare ca nu si-a facut treaba cine trebuia, pentru ca nu poate sa se vanda strada asta, ca si teren construibil", spune administratorul.
Noul cumparator i-a anuntat pe locatari ca daca vor sa ii calce proprietatea, trebuie sa plateasca. Si a stabilit abonamente de acces.

Citeste si: VIDEO- Incendiu în bloc. Locatari ajunși la spital

Localnicii cred ca singura solutie de rezolvare ar fi ca primaria Arad sa il exproprieze pe cumparator.


"Avand in vedere regimul proprietatii, este nevoie de o analiza antenta din partea administratiei locale, inaintea luarii unei decizii care sa fie favorabil cetatenilor din zona!", spun autoritățile.
Surpriză, insa: odata ce oamenii si-au strigat nemultumirea in strada, proprietarul a schimbat panoul cu taxe si l-a inlocuit cu un desen mult mai prietenos.
Pana in acest moment, proprietarul nu a putut fi contactat pentru o reactie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI