„Pentru cei disperați că nu li se oferă răspunsuri, ministrul român de Externe a explicat că nici reprezentanții consulatului nu au putut ajunge la cei în nevoie pentru că nu au avut cum să treacă pe străzile cotropite de apă”, a transmis Christian Sabbagh.

Români blocați pe aeroportul din Dubai din cauza potopului

O mare de călători disperați, între care și sute de români, au împânzit până la refuz aeroportul din Dubai, blocat de două zile din cauza inundațiilor istorice.

Furtuna extremă a transformat într-un haos operațiunile pe al doilea cel mai mare aeroport al lumii.
Turiști, familii întregi, unii însoțiți de copii mici, dorm pe jos în fața tabelelor cu plecările așteptând vești. Pentru apă, mâncare, orice, oamenii sunt nevoiți să stea la cozi imense. Redeschiderea anunțată pentru curse a fost amânată cu 9 ore.
Mulți încearcă să ia un bilet către Abu Dhabi căci aceste zboruri au mai multe șanse. Cristina Racoviță, patron de agenție de turism, a fost nevoită să rămână blocată în hotel din cauza râurilor de pe străzi.
200 de români au stat blocați în aeroport 45 de ore fără apă, mâncare, fără vreun ajutor.

Citește și: VIDEO- Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai a povestit pentru prima dată despre scenele de coșmar! „N-am mai avut timp de reacție, pur și simplu m-am trezit pe jos”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Incertitudinea planează și asupra celor care au decis să își prelungească șederea, în speranța că zborurile vor reveni la normal.
Românii prinși în orașul luxului de inundațiile ca de apocalipsă au trăit irealul.
Abia azi-dimineață reprezentanții aeroportului au anunțat, potrivit agențiilor de presă, că au început să primească zboruri de intrare la Terminalul 1, utilizat de străini, dar cursele continuă să fie întârziate. Reprezentanții aeroportului încearcă să aducă mâncare celor blocați în sălile de așteptare, dar drumurile sunt în continuare acoperite de ape și traficul greoi.


Autoritățile române au anunțat situația celor prinși în haosul din Emirate.
Membrii ansamblului folcloric din Sibiu se aflau la un festival în Dubai. Toți au fost aduși în siguranță în Abu Dhabi și se vor întoarce teferi acasă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si