Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Tatăl elevului care și-a băgat colegii în spital cu spray paralizant: "L-a scos în legitimă apărare și a dat". Elevul s-a ales cu dosar penal

Un elev din cadrul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida și-a băgat colegii în spital după ce a pulverizat cu spray lacrimogen. Copilul s-a ales cu dosar penal, iar tatăl acestuia susține că gestul său a fost făcut în legitimă apărare.

Redactia Stirile Kanal D,

Și-a băgat colegii în spital cu spray paralizant [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

S-a dat alerta azi la un liceu din capitală după ce unul dintre elevi a dat cu spray paralizant. Zeci de adolescenți intoxicați au fost transportați la spital iar parterul școlii a fost evacuat. Tatăl băiatului care a provocat panica a făcut declarații tulburătoare în fața polițiștilor. Totul a pornit de la o bătaie, iar copilul său ar fi fost victima agresiunii colegilor. Vă avertizăm că urmează informații cu un puternic impact emoțional, a transmis Cristian Sabbagh.

Au ajuns la spital din cauza unui spray paralizant

Alarma s-a dat în jurul orei 10 dimineața. Zeci de copii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida au trăit momente de panică după ce unul dintre ei a folosit in pauza dintre ore un spray iritant. Totul a pornit de la un scandal dintre doi băieți de clasele a 9a și a 11a.

Cei doi elevi se băteau și l-am văzut pe acel elev de 15 ani care a dat cu spray-ul că a căzut pe jos. A fugit în liceu, în liceu a dat cu spray de doua ori, pe hol. Acolo abia se sunase de ora și era îmbulzeală, peste 100 de elevi care intrau, a spus un elev.

Soluția puternică i-a afectat pe toți cei din jur.

12 ambulanțe și mai multe echipaje smurd au ajuns la fața locului, dar și părinți îngrijorați.

Am primit un telefon că i s-a făcut rău, a spus un părinte.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Pe mine m-a sunat un vecin, vezi ca a luat-o smurdul, s-a dat cu spray paralizant. Și ia și sună copilul de unde nu-i, a spus un părinte.

Au fost evaluați 33 de copii, iar 25 dintre aceștia au fost transportați la Spitalele Grigore Alexandrescu și Marie Curie în stare bună, dar necesită o evaluare de specialitate,

a declarat Aniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

Cei care nu aveau simptome, au fost evaluați și au plecat acasă, dar câțiva s-au simțit rău.

Alți copii au prezentat tulburări respiratorii, tuse și senzație de lipsă de aer. Au fost investigați de colegi, s-au recoltat analize, a declarat Denis Stănescu, purtător de cuvânt Spitalul Marie Curie.

Doi dintre cei care au respirat aerul în care fusese vaporizat spray-ul, au trebuit să primească perfuzii.

Cei 16 copii transportați la spitalul Grigore Alexandrescu, aveau simptome respiratorii ușoare și medii. Medicii i-au stabilizat și îi supraveghează în continuare.

În timp ce elevii erau tratați la spital, băiatul de clasa a 9-a, însoțit de tatăl său, trebuia să explice la poliție ce s-a întâmplat.

Au ieșit în curte. Băiatul meu era retras la un zid și au venit în jurul lui vreo 20 de persoane. L-au pus jos, l-au luat la pumni, la picioare. Îl doare mâna, piciorul, a spus tatăl băiatului care a dat cu spray.

Chiar părintele său i-a dat spray-ul, ca să se apere de câinii din preajma casei.

- Când vine seara de la școală se reped câinii ăia la el și am zis ia tata spray-ul ăsta la tine în caz că sar câinii să te muște le dai cu spray-ul ăsta.
- Era normal să-l ia la școală?
- Nu era. Îl ținea să se apere față de câini. S-a speriat. L-a scos în legitimă apărare și a dat, a spus tatăl băiatului care a dat cu spray. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Inspectoratul școlar spune că legea nu dă dreptul profesorilor să le verifice ghiozdanele la intrarea în școală.

Mai ales la copiii care suferă de alergii, spray-ul este periculos.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru port fără drept de obiecte periculoase, tulburarea liniștii publice și lovire sau alte violențe. Ți conducerea liceului face verificări cum a fost posibil ca elevul de 15 ani să folosească spray-ul în incinta unității de învățământ.

Citește și: Dosar penal în cazul elevului de 15 ani, care a pulverizat cu spray lacrimogen la liceu. Zeci de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI