„Imagini incredibile vin din Timișoara, acolo unde o familie este terorizată de vecini. Oamenii trăiesc zilnic un coșmar, iar, de curând, au privit cu neputință cum mașina le este vandalizată. Genul acesta de comportamente vor fi pedepsite mai asupra după ce a fost aprobată modificarea unui articol din Codul Penal. Acum, oamenii pot solicita ordine de restricții față de vecinii care îi agresează verbal sau fizic.

Vă avertizez, urmează imagini cu un puternic impact emoțional”, a transmis Christian Sabbagh.

Ca într-un film de acțiune, această familie de romi din Timișoara a năvălit cu o ploaie de lovituri și a distrus tot ce i-a ieșit în cale. Camerele de supraveghere au filmat momentul în care mașina vecinilor, care era parcată în curtea comună, este vandalizată. Romii lovesc cu pumnii, cu picioarele și, la un moment dat, cu o bâtă și înjură cât îi țin plămânii. La scandal participă și niște copii, încurajați de părinții lor să distrugă.

Știau că întreg circul a fost surprins de camere, așa că s-au răzbunat și pe ele.

Citește și: VIDEO Imagini incredibile la Cernavodă! Primarul localității, bătut de un preot și de presupusa amantă a acestuia: „A înnebunit lumea!”

Vecinii păgubiți sunt speriați

„Nu dormim noaptea, copiii urlă.

Ei se culcă pe la trei dimineața. Acesta este programul lor și dorm până la prânz. Urlete, muzica pornită, oprită... Da, absolut (n.r. dacă îi este frică de ei)”, a spus Camelia Dragoș, victimă.

Cu ochii în lacrimi, vecina păgubită spune că se teme pentru viața ei. Zi și noapte este terorizată de familia de romi care face parte din clanul Cârpaci. După ce i-a distrus mașina, unul dintre bărbații din imagini a fost reținut 24 de ore, dar când a revenit acasă și-a văzut, din nou, de scandaluri.

Mama lui abia a vrut astăzi să stea de vorbă cu autoritățile care i-au bătut la ușă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Toată lume afară! Nu vreau să discut cu nimeni! Ciao! La revedere!”, a spus femeia.

În fața presei, femeia s-a arătat enervată că trebuie să dea socoteală. Ba chiar consideră gestul rudelor ei drept unul normal, pentru că vecinii agresați i-ar fi spart mingea unui copil.

Citește și: VIDEO/ UPDATE: Raisa a fost găsită moartă. Poliția caută criminalul

„De ciudă că i-a tăiat mingea! Nu (n.r. dacă e normal să se răzbune așa), dar el trebuia să ia cuțitul să taie mingea?”.

Pe lângă intimidări, familia Cârpaci este verificată pentru că ar fi făcut modificări ilegale la clădirea în care locuiesc. Casa impunătoare este chiar lângă o altă vilă impozantă, care le aparține. În realitate, miza scandalului ar fi lărgirea proprietății. Clanul ar încerca să își facă vecinii să se mute.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Nu e adevărat! Minte! Eu stau aici de 30 de ani... dacă vor să stea cu noi, pot să stea”.

Proiectul legislativ care le vine în ajutor

Pentru ca oamenii să nu se mai simte în pericol, un nou proiect legislativ le vine în ajutor. Camera Deputaților a adoptat modificarea Codului Penal privind instituirea unui ordin de restricție față de cei care își agresează fizic sau verbal vecinii.

„Da, am căutat (n.r. o lege care să îi protejeze). Am trimis sesizări, toate documentele... absolut niciun rezultat. Nimic!”,  a spus Camelia Dragos, victimă.

„Până acum, toate elementele constitutive ale acestor demersuri infracționale au fost și sunt pedepsite prin lege, fiecare felie: partea de violență, partea de distrugeri, partea de disciplină în construcții, furtul de terenuri. Cumva, orice inițiativă legislativă care clarifică situația este binevenită”, a spus Matei Creiveanu, administrator public al Primăriei Timișoara.

În Timișoara, de-a lungul timpului, au fost numeroase cazuri în care familii de romi cumpărau un apartament într-o clădire veche, în special în centrul orașului, apoi, prin acte de violență și amenințări, determinau ceilalți proprietari să vândă locuințele. În acest fel, familiile de romi au ajuns proprietari peste mai multe imobile din centru orașului Timișoara, printre care se află și clădiri istorice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si