Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Testul care depistează cancerul în trei ore

Un aparat revolutionar ar putea scapa milioane de romani de drumurile chinuitoare intre spitale. Cu ajutorul unui simplu test de sange, in cel mult trei ore, pacientii pot afla daca sufera de cancer sau sunt la risc. Din pacate, analiza nu este decontata de stat, cu toate ca e un pas urias in lupta cu aceasta cracena maladie.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

O femeie s-a luptat mai bine de un an si jumatate cu cancerul de piele. Nu se gandea ca o simpla alunita poate sa ii provoace atata chin. Daca ar fi mers din timp la medic, cu siguranta cancerul nu ar fi evoluat atat de mult si ar fi scapat de toata suferinta.

Pentru ca boala nu asteapta si trebuie diagnosticata rapid, Asociatia Pacientilor Oncologici a adus si in Romania un aparat revolutionar, care in mai putin de 3 ore, ii spune pacientului daca sufera sau nu de cancer.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

IOLANDA GHEORGHIU, presedintele Asociatiei Pacientilor Oncologici: Fara biopsie solida, doar dintr-o recoltare sanguina, ceea ce il ajuta pe medicul oncolog sa stie ce tratament personalizat poate sa ofere acelui pacient.

Un simplu test de sange cu un rezultat mai rapid si mai precis decat in cazul unei biopsii clasice, la care verdictul poate sa vina si dupa o luna.

IOLANDA GHEORGHIU: Acest aparat pleaca chiar de la radacina, modificarea AND-ului, care va duce la aparitia acelei tumori.

27:13

Deocamdata, acest test se face doar intr-un laborator din Ploiesti pentru trei tipuri de cancer: colorectal si de piele. Din iulie, la fel de simplu va putea fi depistat si cancerul pulmonar. Investigatia costa intre 750 si 1.000 de lei in functie de tipul de cancer pentru care vreti sa va testati.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI