Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Tinerii au dezvoltat frică de vorbitul la telefon. Vezi care este motivul

Crescuți cu telefonul în mână și cu mesageriile instant, tinerii au căpătat o adevărată fobie pentru vorbitul la telefon. Mesajele par a fi o soluție la îndemână atunci când lucrurile trebuiesc rezolvate rapid. Așa că mulți dintre ei nici nu mai poartă conversații prin viu grai ci doar scriu texte.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Frica de apelurile vocale sau anxietatea de a vorbi cu cineva la telefon- au devenit o realitate in randul tinerilor.

"Deci am deschis telefonul și eram, Doamne, de ce nu pot să fac asta prin mesaje, e foarte stresant pentru mine."

De ce preferă tinerii mesajele

Eva face parte din rândul celor care trimit mesaje. Mai ales că există atâtea aplicații prin care se pot trimite: Whatsapp, Messenger Chat sau prin intermendiul bătrânelor SMS-uri.

"Am așa...nu sufăr de anxietate, dar mă cuprinde așa un sentiment foarte ciudat și mai bine mult mesaje decât cu sunatul."

Citește și: WhatsApp introduce o nouă funcție pe telefoanele Android. Ce vei putea face de acum încolo

Tinerii crescuți în era digitală preferă alternativa textelor din mai multe motive: mesajele sunt mai rapide, mai eficiente și nu sunt stresante.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Generația noastră preferă mesajele, am avut o discuție și cu mama despre asta. Ei preferă telefoanele, eu prefer mesaje. Mi se pare mai comod, poate persoana repsectivă nu are timp să vorbească la telefon."

Ce spun specialiștii

Un studiu realizat de un site american dedicat comuncării mobile a scos la iveala că 75% dintre mileniali evită apelurile telefonice, deoarece consumă mult timp, iar 81% dintre ei au anxietate înainte de a efectua un apel telefonic.

"Vorbitul la telefon îmi creează o anxietate că trebuie să dau un răspuns mai rapid, na, când dau un mesaj pot să mă gândesc mult mai mult, să formulez un răspuns mai complex."

Anca Boalcă, psihoterapeut: "Nu ne asumăm foarte bine în momentul în care avem posibilitatea să ne ștergem mesajele, din start avem mai multe opinii sau putem să o schimbăm în decursul unei zile."

Citește și: Incredibil! O femeie, fostă profesoară, i-a lăsat averea sa unui bărbat care i-a fost elev în urmă cu 5 decenii

Trimiterea de mesaje a ajuns chiar până acolo încât expeditorul și destinatarul sunt uneori chiar la câțiva pași distanță unul de celălalt.

"Situația asta pe care noi am creat-o în a scrie mesaje încontinuu ne afectează în zona de job, de cum facem și ce facem."

Citește și: MAE, atenționare de călătorie pentru Marea Britanie, din cauza alertelor meteo

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ana Călugaru, pr manager E-jobs: "Sunt mai predispuși să discute cu colegii prin mesaje, poate chiar și cu managerul lor dacă ei lucrează remote. Dar atunci când vine vorba de discutiile cu clienții, această preferință nu poate fi transpusă și în viața profesională."

Citește și: Un TIR a luat foc pe DN1. Imagini de la fața locului

Psihologii spun că, deși fobia pentru vorbitul la telefon este un adevăr în era digitalizării- comunicarea nu poate fi eficientă decât prin viu grai.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI