Pentru 23% dintre tinerii sub 24 de ani, independența financiară este doar un mit. În realitate, ei trăiesc de fapt pe banii părinților, care le sponsorizează cheltuielile fără să aibă habar cum își gestionează odraslele cheltuielile. Studiile arată că majoritatea banilor se duc pe vicii, precum băuturile alcoolice, țigările sau jocurile.

Vicii pe banii părinților

„Într-adevăr! Se ocupă mai mult cu jocurile de noroc și stau pe banii părinților.

Și părinții sunt de vină....poate îi învață cu nărav”, a spus o persoană.

„S-au schimbat destul de mult timpurile! Nu mai este ideea de a munci, de a avea o activitate în mod constant. Mulți visează la bani mulți, pe timp scurt”, a spus altă persoană.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Ce înseamnă când avem ”Harți” în Calendarul ortodox? Semnificația acestor zile

Așa se face că România a ajuns printre cele mai sedentare țări din lume. Avem al treilea cel mai mare procentaj de fumători şi 37% dintre tineri consumă alcool cel puţin o dată pe săptămână, arată studiile. Pe de altă parte, cu toate că nu au construit o carieră, pretențiile financiare sunt uriașe atunci când vine vorba despre un loc de muncă.


„În mare parte veniturile sunt dirijate către consumul de alcoolice, tigări, jocuri de noroc. Tinerii, în loc să se îndrepte spre a face un viitor, a dobândi o calificare, îi face să considere ce e în trend acum”, a explicat Dana Onișor, psiholog.
Statul caută soluții pentru această dilemă și a demarat deja primele măsuri. Tinerii șomeri primesc stimulente financiare generoase dacă își găsesc un loc de muncă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si