"Lilieci, arici, berze și o mulțime de alte necuvântătoare sălbatice, cu probleme de sănătate! Pentru toate există o rază de speranță în mâinile unor medici pricepuți, de la centrul de Reabilitare și Salvare a animalelor sălbatice. Cazurile care ajung aici nu sunt ușor de tratat și totuși, nu de puține ori, se întâmplă minuni. Am pătruns și noi în lumea lor și am făcut cunoștință cu o parte din pacienți", a transmis Cristina Dorobanțu.

Salvatorii animalelor sălbatice

Cazuri disperate, situații neprevazute și pacienți cu care viața nu a fost deloc blândă. Sunt doar o parte dintre problemele pe care câțiva medici veterinari cu suflet mare încearcă să le rezolve. În centrul unde își desfășoară activitatea primesc pacienți aflați în situații limită.

"Avem foarte mulți lilieci care au ieșit din hibernare din diferite motive și pe care trebuie să-i ținem aici în condiții mai bune pentru că sunt foarte slăbiți. aici sunt incubatoarele. O parte dintre ei i-am salvat din Suceava", a declarat Ovidiu Roșu, doctor.

La începutul acestui an, echipa medicală a centrului a salvat mii de lilieci, suflete nevinovate ce își făcuseră loc de hibernare în podul unei case din Suceava. A preluat toate exemplarele și le oferă acum nu doar asistență medicală, ci și adăpost.

"Sunt undeva la 150 de lilieci care sunt în terapie intensivă, în spate avem celelalte sute, mii de lilieci pe care îi ținem în altfel de condiții, de hibernare indusă", a declarat Ovidiu Roșu, doctor.

Odată ce se însănătoșesc și reușesc să se hrănească singure, medicii vor elibera animalele sălbatice înapoi în mediul lor natural.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Însă până atunci, trebuie să se asigure că pot supraviețui singure. La fel ca ceilalți pacienți ai centrului, precum acest tip de șoim, a cărui situație medicală este încă incertă.

O altă surată a păsării, crescută o mare parte din viață în mediul domestic și adusă acum la centru, este într-un amplu proces de reacomodare cu mediu sălbatic.

Unul dintre pacienții mai vechi ai medicilor, un simpatic pui de arici, se află de câteva luni sub supravegherea lor din cauza unor grave probleme dermatologice.

Acum, însă, odată ce starea de sănătate a țeposului s-a ameliorat, echipa medicală așteaptă venirea primăverii pentru a-l elibera în sălbăticie.

Odată ajunse în centru, fiecare animal este supus unor examinări amănunțite, pentru a-i stabili starea de sănătate. Pelicani, lebede, berze, cucuvele sau bufnițe, toate sunt îngrijite conform nevoilor și ținute în locurile speciale amenajate în funcție de gradul de importanță al problemelor cu care se confruntă. Iar odată ce evoluția este bună, toate ajung în etapa finală.

În acest moment, centrul adăpostește câteva mii de suflete nevinovate, iar scopul este unul singur: să le reintegreze în mediul lor natural.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Scene șocante în Cluj! Un cal a fost bătut cu bestialitate de mai mulți indivizi/ Agresorii sunt căutați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si