Orașul cu mâncare bună, dar fără turiști

Surprinzător, cel mai mare port românesc după Constanța, dar și de la Dunăre, a ajuns să fie lăudat, în Europa, nu pentru investițiile în turism, făcute de autorități, ci pentru mâncarea din restaurante. Orașul Galați, căci despre el vorbim, se laudă cu 57 de localuri, numai unul și-unul:

„- Cred că corect.

Se mănâncă bine în Galați?

- Da.

- Și ce comanzi de obicei?

- Mâncărurile de pește.”

Citeste si: VIDEO| Răsfăț de zile mari la Festivalul Cârnaților

„- Acum în Galați sunt și restaurante chinezești și de lux în centru și pizzerii. 

- Ce comandați de obicei?

- Produse pescărești.”

Pe lângă vestitul storceag, în restaurantele de la Dunăre, se mănâncă sushi, unul dintre cele mai bune, spun bucătarii care au furat secretele chiar de la japonezi. Emil pregătește, zilnic, sute de roll-uri cu orez, pește crud, avocado sau alge, care merg de minune cu wassabi și ghimbir.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Emil Chitorogă, bucătar: „Ghimbirul se mănâncă după fiecare bucățică, să poți să simți gustul următoarei. ne-au apreciat mult. Au spus că sushi este ca în țara lor, numai că noi l-am făcut puțin mai European.”

Citeste si: VIDEO| Alții au redus prețurile la mâncare, noi nu

„- Ai mai mâncat sushi și în altă parte în alt oraș?

- Da, la Cluj, în București.

- Unde a fost cel mai bun?

- În Galați.”

Totuși, pentru a câștiga mai multe categorii de clienți, dar mai ales pentru diversitate, în bucătărie sunt pregătite și mâncăruri din gastronomia europeană. Comandate sunt mai ales delicatesele franțuzești.

Emil Chitorogă, bucătar: „Pieptul de rață trebuie să fie roz la interior. E o carne care se mănâncă mai crudă așa că avem și acest sos de miere care potențează gustul cărnii.”

Clienții sunt mai ales tineri care își doresc să mănânce bine. Victor obișnuiește să vină aici în pauza de la serviciu.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„- Am călătorit destul de mult și am mâncat prin mai multe țări și aici chiar e un standard global înalt. Am stat în Londra 5 ani, în Barcelona, Amsterdam, Paris. Peste tot în Europa.

- Și comparativ cu Anglia cum e?

- Nici nu ne comparăm. În Anglia nu e așa gustoasă mâncarea.”

Galați, pe locul 6 în Europa la capitolul orașelor unde se mănâncă bine

Clasamentul orașelor din Europa unde se mănâncă cel mai bine a fost realizat de o companie de asigurări din Marea Britanie și au fost luate în calcul numărul de restaurante pe cap de locuitor, prețul mediu al unui meniu, dar și raportul restaurantelor vegane din oferta gastronomică. Și Timișoara ocupă o poziție bună în acest top. Orașul de pe Bega se află pe locul 18, urmează apoi Cluj-Napoca, pe poziția 21 și București, abia pe locul 41.

Diana Chitorogă, proprietar restaurant: „Considerăm că și curățenia contează, atmosfera, totul face un cadru în care oaspetele se simte bine. Avem și oaspeți chiar din Japonia, și Chinezi. Zic că mâncarea este foarte gustoasă, o apreciază și revin cu drag.”  

Citeste si: Secrete pentru rețeta tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară, pas cu pas

În ciuda eforturilor depuse de cei care au afaceri, turiștii sunt mai puțini decât ar fi normal să fie, într-un oraș cu ieșire la Dunăre. Străini cu bani, care pornesc în croaziere, ajung aici doar ca plece mai departe spre Republica Moldova.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si