De multe ori ne simțim copleșiți de oboseală și mintea nu ne mai funcționează la fel de ager precum ar trebui. Colega mea Larisa Rațiu ne arată acum ce activități simple și de efect putem face pentru a ne ține memoria în priză și pentru a ne stimula creativitatea în orice situație, a transmis Simona Pătruleasa.

Top 3 activități pentru stimularea memoriei

Vă place ce am desenat aici? Nu este o pictură tocmai reușită, dar până la urmă, nici nu contează. Important este ca pictatul se regăsește printre activitățile care ajută la stimularea creierului și ne ajută să ne antrenăm memoria vizuală. Astfel, măcar o dată pe săptămână, nu strică să rezervăm câteva minute pentru a ne testa creativitatea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro

Citește și: Cele mai eficiente metode naturale de regenerare a ficatului

Ne-am obișnuit atât de tare cu scrisul la tastatura calculatorului sau pe telefon, încât, de multe ori, uităm cum este să scriem de mână, iar acest lucru, nu ne face deloc bine.

Studiile arată ca scrisul de mână ajută la dezvoltarea creativității, îmbunătățește memoria și ne ajută să ne gestionăm mai bine emoțiile.

Recunoașteți imaginea, nu-i așa? Ne-am obișnuit deja cu faptul ca mai bine de jumătate din zi o petrecem în fața calculatorului, fie ca muncim de la birou, fie de acasă. Numai ca, aceasta activitate ne pune creierul în repaus, de aici, apare și deseori starea de oboseală.

Tocmai de aceea, este important să ne scriem notițele de mână pe o agenda, ca să punem memoria la treabă, și să ne luăm pauze de recreeze la fiecare 40 de minute de lucru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si