„Am făcut și noi un experiment. Colega noastră, Andra Ionescu, a luat câteva pilule folosite de cei mai mulți dintre noi pentru tratamentul virozelor și apoi a fost testată cu un aparat drugtest al polițiștilor”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Medicamente care pot ieși pozitive la drugtest

„Acestea sunt o parte dintre medicamentele care pot avea incidență asupra testării preliminare. O să te rog să introduci asta în cavitatea bucală, după care mi-o dai mie, o introducem în cutia de colectare a salivei, introducem în aparat, pornim testarea.

Avem rezultatul pozitiv, avem mai multe rezultate pozitive, probabil din cauza numărului de substanțe”, a explicat un polițist.
După un astfel de test rapid, șoferii care iau tratament pentru gripă sau răceală pot rămâne fără permis de conducere și cu dosar penal.
„Dacă cumva este oprit în acest interval de timp și sensibilitatea aparatului depistează aceste substanțe prezente în medicamentele obișnuite pe care le luăm în cazul unei răceli, el va trebui să urmeze toată procedura, să meargă la recoltare de probe, se va deschide un dosar penal în rem”, au explicat reprezentanții Europol.
O realitate care i-a luat pe mulți prin surprindere.

Citește și: Tragedie la spitalul din Onești! Un copil de 4 ani s-a stins în brațele medicilor

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Codeina, spre exemplu, o substanță care se găsește în aproape toate medicamentele pentru răceală, poate determina un rezultat fals pozitiv pentru amfetamină în momentul în care ni se face testul.
„Aceste medicamente acoperă o paletă foarte largă, de la medicamente uzuale de tip răceală, antiinflamatorii uzuale, ibuprofenul. Este posibil în anumite cazuri să pozitiveze testele de tip drugtest. La substanțele decongestionate nazale, la substanțe antialergice”, a explicat un medic.


Specialiștii îndeamnă șoferii să fie extrem de precauți.
Șoferii prinși sub influența substanțelor psihoactive se aleg cu dosar penal și suspendarea permisului de conducere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si